Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη Γιώργο

1. Γιατί πρέπει ο σημερινός ψηφοφόρος να ψηφίσει το ΛΑΟΣ σε σχέση με κάποιο άλλο;

Απάντηση: Όποιος αισθάνεται πατριώτης, θέλει να είναι εθνικά υπερήφανος και δεν ανέχεται την Ευρώπη των Τραπεζών, του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, των Μνημονίων, των εκβιασμών και των πιέσεων, τότε πρέπει να ψηφίσει ΛΑ.Ο.Σ. που είναι το κόμμα εκείνο που εκφράζει περισσότερο από κάθε άλλο τις αρχές με τις οποίες ξεκίνησε η Ευρώπη και σήμερα αυτές οι αρχές διατηρούνται στο πλαίσιο του Ευρωσκεπτικισμού και της Ευρώπης των εθνών και όχι στο πλαίσιο της σημερινής Γερμανικής Ευρώπης.

2. Τι είναι αυτό που κάνει την διαφορά;

Απάντηση: Αυτό που κάνει τη διαφορά για το ΛΑ.Ο.Σ., είναι η μη ύπαρξη πάσης φύσεως δεσμεύσεων και αυταπατών, καθώς και η εποικοδομητική δυναμική, το έργο και η αποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει το κόμμα μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, στο μέτρο της δύναμης που μας έδινε το εκλογικό σώμα.

3. Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος ή οι πολίτες από το κόμμα σας; Ποιες οι δεσμεύσεις απέναντι του, δεδομένου ότι έχετε σταθερές θέσεις μέχρι σήμερα από όσα έχουμε δει. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει; Γιατί να σας εμπιστευθεί;

Απάντηση: Ο κόσμος μπορεί να περιμένει από εμάς ανάκτηση της Εθνικής κυριαρχίας στο πλαίσιο των αρχών του Ευρωσκεπτικισμού, μία Ευρώπη χωρίς δυνάστες, εκβιαστές και λαθρομετανάστες. Οι θέσεις μας είναι σαφείς και σταθερές, καθ’ όλη την ιστορική διαδρομή του ΛΑ.Ο.Σ. και δεν πρόκειται να αλλάξουν διότι οι θέσεις αυτές, δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικής «αρπαχτής» κατά τα εκάστοτε καλά και συμφέροντα. Γι’ αυτούς τους λόγους μπορεί να μας εμπιστευθεί ο Ελληνικός λαός.

4. Πρέπει τα κόμματα να κάνουν άνοιγμα στην αριστερά; Γιατί ακούσαμε πρόσφατα τον κ. Μητσοτάκη να το κάνει. Εσείς θα πράξετε το ίδιο; Εσείς θα πράξετε το ίδιο; Το χρειάζονται οι πολίτες; Είναι ένα πολιτικό τέχνασμα που θα μπερδέψει τους ψηφοφόρους στις κάλπες ή όλη η Ελλάδα έγινε αριστερή;

Απάντηση: Τι θα πει Αριστερά, Κέντρο και Δεξιά; Αυτοί είναι παρωχημένοι όροι. Στην Ελλάδα πάντοτε η πολιτική διαμάχη ήταν για την εξωτερική πολιτική και όχι για την εσωτερική διαχείριση. Υπήρχε κάποτε η διεθνιστική Αριστερά και η πατριωτική παράταξη η οποία διχάστηκε το 1917 στη φιλοβασιλική Δεξιά και το αντιβασιλικό Κέντρο. Σήμερα, ο διεθνισμός δεν είναι αποκλειστικό ιδεολόγημα της Αριστεράς, αλλά εκφράζεται από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, τον Νεοφιλελευθερισμό και τους συνοδοιπόρους τους. Στον αντίποδα αυτού του σύγχρονου διεθνισμού υπάρχει η πατριωτική εθνοκεντρική σκέψη την οποία ασπαζόμαστε εμείς στο πλαίσιο και του Ευρωσκεπτικισμού. Αυτό μας ξεχωρίζει από τα άλλα κόμματα του λεγόμενου Συνταγματικού Τόξου, τα οποία σαφώς προσπαθούν να μπερδέψουν τους ψηφοφόρους με ανούσιους διαξιφισμούς, πίσω από τους οποίους κρύβεται το ένα και το αυτό αφεντικό: η Παγκοσμιοποίηση και η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

5. Ποια η διαφορά του ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-Κεντροαριστεράς Λεβέντη-ΠΟΤΑΜΙΟΥ-ΚΙΝΑΛ-παλαιού ΠΑΣΟΚ γενομένης ότι επί σειρά ετών η αριστερά όπως τη γνωρίζαμε την δεκαετία του ’80 έως το 2000 στήριζε το τότε ΠΑΣΟΚ και περνούσε τα νομοσχέδια στη Βουλή.

Απάντηση: Το Κ.Κ.Ε. είναι το παράρτημα ενός εργοστασίου που έχει κλείσει. Τα υπόλοιπα κόμματα έχουν το ίδιο «αφεντικό» την Παγκοσμιοποίηση και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, οι οποίες εμφανίζονται με δήθεν διαφορετικά πρόσωπα και πολιτικές προκειμένου να παγιδεύουν τους ψηφοφόρους στο μαντρί.

6. α) Ποια τα πρώτα πέντε σημεία που εσείς θα ζητήσετε και ποια η θέση σας απέναντι στην Ε.Ε. για αυτά; β) Ποια από αυτά θα ζητήσετε να σας ακολουθήσουν τα υπόλοιπα κόμματα ή να τα υιοθετήσουν;

Απάντηση: α) Τα πρώτα σημεία που ο ΛΑ.Ο.Σ. θα προωθήσει στην Ευρωβουλή είναι : 1) Η χαλάρωση των όρων του Μάαστριχτ με σχετική αναθεώρηση των Συνθηκών. 2) Η επανεξέταση των συνθηκών του Δουβλίνου 2 και 3 σχετικά με την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών, για τους οποίους θα πρέπει να υπάρχει ποσόστωση σε ειδικότητες που χρειάζονται. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να επιστρέφουν στις πατρίδες τους και όχι να μετατρέπονται σε αποθήκες μιζέριας άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ή να γίνεται η Ευρώπη θύμα οικονομικού εκβιασμού από χώρες όπως η Τουρκία. 3) Αναβάθμιση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε η Ευρώπη να εκδημοκρατισθεί και να μην ελέγχεται από μια κλίκα 120-150 τεχνοκρατών οι οποίοι αποφασίζουν για όλα, υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων, κυρίως Γερμανικών. 4) Ενιαία αντιμετώπιση του χρέους των κρατών της Ευρωζώνης, για το οποίο έχει μεγάλη ευθύνη η σημερινή Γερμανική αντίληψη για την Ευρώπη και το Ευρώ, χωρίς τους εκβιασμούς και τις διακρίσεις που γίνονται τώρα. 5) Προώθηση των εθνικών θεμάτων όπως η αντιμετώπιση των Τουρκικών απειλών και ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των Συνθηκών από τις γειτονικές χώρες (Τουρκία-Αλβανία). Αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και ειδική σχέση υπό όρους της Τουρκίας με την Ε.Ε.. Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών ως αποτέλεσμα καταναγκασμού για αποδοχή μίας διεθνούς απάτης.

β) Τα υπόλοιπα κόμματα είναι ελεύθερα να κάνουν ότι θέλουν, δυστυχώς όμως η προηγούμενη εμπειρία με τη στάση των Ευρωβουλευτών τους δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τη στάση τους.

7. Ποια η θέση σας, κύριε Πρόεδρε, για τα Σκόπια σήμερα και το άνοιγμα του ΝΑΤΟ-Αμερικανών στις βάσεις που θέλουν να έχουν με την άδεια της κυβέρνησης σήμερα; Πάμε για μια εσωτερική παγκοσμιοποίηση ή αλλάζει ο πολιτικός και γεωγραφικός χάρτης;

Απάντηση: Η θέση μας για τα Σκόπια είναι διαχρονική και σταθερή: Τα Σκόπια ζητούν ένα Όνομα, μία Γλώσσα και μια Εθνότητα που δεν τους ανήκουν, ενώ η σημερινή κυβέρνηση υπέκυψε, μάλλον πρόθυμα λόγω των ιδεοληψιών της, στις πιέσεις Αμερικανών και Γερμανών υπογράφοντας παράνομα, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Κυβερνητικού εταίρου και του Ελληνικού λαού. Για εμάς η συμφωνία αυτή μπορεί να καταγγελθεί στη βάση του Άρθρου 46 παρ.2 της Συνθήκης της Βιέννης που λέει ότι αν μία διεθνής σύμβαση κατά την υπογραφή της, ήταν αντίθετη με το εσωτερικό δίκαιο ενός εκ των κρατών που την υπογράφουν, τότε αυτό το κράτος μπορεί να την ακυρώσει. Εμείς θα εργαστούμε γι’ αυτό. Οι Αμερικανοί με τις βάσεις τους εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα, είναι καιρός να υπερασπιστούμε και εμείς τα δικά μας συμφέροντα, αλλάζοντας ριζικά τον πολιτικό χάρτη, διαφορετικά θα υπάρξει σύντομα απ’ εθνικοποίηση και αφελληνισμός της Ελλάδας αλλά και αλλαγή του γεωγραφικού χάρτη της περιοχής μας.

8. Ποιος ο ρόλος της Τουρκίας και της Ρωσίας στο κομμάτι αυτό; Ποιες ισορροπίες θα μπορούσε να χαλάσει αυτή η εσωτερική συμφωνία και ποιος ο στόχος της κυβέρνησης σε αυτό το άνοιγμα;

Απάντηση: Η Τουρκία ακολουθεί διαχρονικά μία σταθερή πολιτική σύμφωνη με τον λεγόμενο «Εθνικό Όρκο» των Τούρκων ο οποίος στοχεύει, από το 1913, στην ανάκτηση των εδαφών που έχασε η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η Ρωσία από την πλευρά της προωθεί τα συμφέροντα της και προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στο ΝΑΤΟ με όποιο τρόπο μπορεί. Δυστυχώς, όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις και η σημερινή, εγκλωβισμένες στο δόγμα του: «Δεν διεκδικούμε τίποτα» πάνε με το «βλέποντας και κάνοντας» με αποτέλεσμα να υστερούμε σοβαρά στην προάσπιση των δικών μας συμφερόντων.

9. Τι μέτρα θα πάρετε για τα σώματα ασφαλείας (Λιμενικό, ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική); Δηλαδή ποια η θέση σας; Πώς θα τους βοηθήσετε ή τι θα αλλάξετε; Γιατί από αυτά που είδαμε στο Μάτι και την ευκολία που κινείται στην Ελλάδα η παρανομία σε σχέση με το πώς αντιδρά η ΕΛΑΣ, μάλλον με λευκή απεργία μοιάζει, δίνοντας έτσι ένα δείγμα αντίδρασης, θα λέγαμε, για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται το κράτος στα σώματα ασφαλείας. Μήπως γι’ αυτό και τα επιστρεφόμενα ποσά ή τυχαίο γεγονός η απόφαση του ΣτΕ ή η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται και τα δύο σημεία πολιτικά; Ή τελικά φοβάται μια πιο αναρχούμενη πολιτική κατάσταση που δεν θα ελέγξει;

Απάντηση: Θέση μας για τα σώματα ασφαλείας είναι πως απαιτείται ο εξοπλισμός τους και με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή αλλά και με το κατάλληλο νομικό πλαίσιο που να τους επιτρέπει να ασκήσουν απρόσκοπτα την αποστολή που τους αναθέτει η πολιτεία. Το Μάτι είναι ένα απόλυτα τραγικό αποτέλεσμα της καταστάσεως στην οποία έχουν φέρει τη χώρα οι μέχρι τώρα πολιτικές και η διαχρονική διακυβέρνηση της χώρας από κατά βάση ανεπάγγελτους πολιτικούς γόνους και μη, οι οποίοι δεν έχουν πρακτική αντίληψη των προβλημάτων και ενδιαφέρονται πρωτίστως για την καρέκλα τους.

10. Τι θα κάνετε με τον ΕΝΦΙΑ αν μπείτε στη Βουλή με διπλό νούμερο;

Απάντηση: Ο ΛΑ.Ο.Σ. θεωρεί τον ΕΝΦΙΑ έναν αντισυνταγματικό φόρο που επιβάλλεται ανεξαρτήτως της οικονομικής δυνατότητας των πολιτών να τον πληρώσουν και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την καταστροφή της Ελληνικής μεσαίας τάξης. Θέση μας είναι πως πρέπει να καταργηθεί και η ιδιοκτησία ακίνητων θα πρέπει να επιβαρύνεται μόνο με ένα ενιαίο ανταποδοτικό τέλος αποκλειστικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με μέγιστο συντελεστή όχι πάνω από 0,5% επί της τρέχουσας αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Κάθε άλλη επιβάρυνση των ακινήτων σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ κλπ. πρέπει να καταργηθεί.

11. Τι θα κάνετε με τα δάνεια και τις μεταφορές σε ξένα funds, τι προτείνετε; Πώς θα προστατέψετε τον Έλληνα μέσα στην οικονομική δίνη που έχει πέσει; Είστε σύμφωνος για τη συνέχιση του Νόμου Κατσέλη; Θα το σταματήσετε αυτό ή δέχεστε κάποια παράταση ή άλλο νομοθετικό μέτρο;

Απάντηση: Όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια, η θέσεις μας είναι σαφείς: Δεν δεχόμαστε την πώληση των δανείων σε ξένα funds ερήμην του δανειολήπτη. Η κάθε δανειακή σύμβαση αφορά την Τράπεζα και τον δανειολήπτη, ως εκ τούτου θεωρούμε καταχρηστική πρακτική από πλευράς Τραπεζών την πώληση ενός δανείου σε τρίτους χωρίς τη γραπτή σύμφωνη γνώμη του ετέρου συμβαλλόμενου. Επίσης θεωρούμε ότι τα δάνεια κοκκίνισαν στην πλειοψηφία τους, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής των μνημονίων και όχι λόγω ευθύνης των δανειοληπτών οι οποίοι με άλλες προϋποθέσεις έλαβαν τα δάνεια και με άλλες καλούνται να τα πληρώσουν. Το 2008, μόνο το 8% των δανείων ήταν προβληματικό. Δέκα χρόνια μετά, τα μισά δάνεια ύψους 80-100 δις. είχαν γίνει προβληματικά. Θέση μας είναι η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ. Από τη στιγμή που το κράτος με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν δημιούργησε το πρόβλημα, θα πρέπει και να το λύσει. Με δεδομένο το τίμημα της πώλησης των δανείων σε ξένα funds είναι κάτω του 5-8% της αξίας του δανείου και της συνεχούς ανάγκης των τραπεζών για χρηματοδότηση, το κράτος θα μπορούσε το ίδιο να αγοράσει τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες με ένα κόστος 5-10 δις. Και στη συνέχεια να τα διαχειριστεί κατά περίπτωση.

12. Πιστεύετε ότι έπαιξαν ρόλο και άλλα κόμματα και αν ναι ποια και ποιοι; α) Πολιτικοί φέρουν την ευθύνη, κατ’ εσάς; (για τα δάνεια) β) Ποια η θέση σας απέναντι στις θέσεις της ΝΔ, που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, από ό,τι βλέπουμε, που διαφέρετε;

Απάντηση: Σαφέστατα έπαιξαν ρόλο όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα, και την έφεραν εδώ που την έφεραν. Οι συνεχείς πελατειακές πολιτικές, ξεφτίλισαν τη Δραχμή διότι κάλυπταν τα ελλείμματα τυπώνοντας συνεχώς χρήματα τα οποία μοίραζαν αφειδώς. Στη συνέχεια όμως με το Ευρώ, πέρα από το δυσμενές περιβάλλον που δημιούργησε το σκληρό νέο νόμισμα, οι πολιτικοί μας δεν σοβαρευτήκαν ανταποκρινόμενοι στις νέες απαιτήσεις, αλλά αντικατέστησαν το τύπωμα χρήματος που δεν μπορούσαν πλέον να κάνουν, με φθηνό δανεισμό που τελικά έφερε τα πράγματα εδώ που τα έφερε. Από την είσοδο μας στο Ευρώ η χώρα δανειζόταν κάθε χρόνο 11-15 δις παραπάνω από αυτά που ξοφλούσε ενώ το 2009 δανειστήκαμε 25 δις περισσότερα. Ο προϋπολογισμός του 2010 προέβλεπε έσοδα 48 δις, δημόσιες δαπάνες 55 δις συν 25 δις τόκους συν 45 δις χρεολύσια. Αυτή ήταν η κατάσταση που έφεραν τη χώρα όλοι αυτοί που την κυβέρνησαν μέχρι τότε. Στη συνέχεια οι μνημονιακές πολιτικές που ασπάστηκαν τυφλά οι κυβερνόντες και τα «λάθη» της τροϊκας έκαναν τα πράγματα χειρότερα. Αντί να ακολουθηθεί μια αναπτυξιακή πολιτική που θα βελτίωνε τους οικονομικούς δείκτες, ακολουθήθηκε η γερμανική συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης η οποία προκάλεσε ύφεση και έφερε τη χώρα εδώ που την έφερε. Σχετική μελέτη της ελβετικής τράπεζας CREDIT SWISSE που δημοσιοποιήθηκε το 2016, υπολογίζει τη ζημιά που έγινε στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2010-2015 σε 480 δις. Ενδεικτικό της καταστροφικής πολιτικής που ακολουθήθηκε είναι το μέγεθος του δημοσίου χρέους : Το 2009 χρωστούσαμε 318 δις που αντιπροσώπευε το 120% του ΑΕΠ και μας λέγανε ότι ήταν υπερβολικά μεγάλο ενώ σήμερα χρωστάμε 346 δις που αντιπροσωπεύουν το 183,6% του ΑΕΠ και τώρα μας λένε ότι πάμε καλά. Εμείς πιστεύομε σε μια αναπτυξιακή πολιτική που θα κατευθύνεται στοχευμένα στο ιδιωτικό κομμάτι της οικονομίας, μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο πλαίσιο ενός NEW DEAL, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την αναθέρμανση της οικονομίας η οποία θα οδηγήσει σε πραγματικές επενδύσεις και όχι αυτές που παρουσιάζονται σήμερα και βασίζονται στα ξεπουλήματα και τους πλειστηριασμούς της περιουσίας των Ελλήνων. Η Ν.Δ. προβάλλει μία νεοφιλελεύθερη αντίληψη όπου εκείνη θα έχει τις καρέκλες αλλά για όλα θα φροντίζουν κάποιοι άλλοι δηλ. γενικά και αόριστα οι αγορές και οι επενδυτές. Είναι μία αντίληψη που βολεύει ανθρώπους που δεν έχουν κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης αλλά απλά τα περιμένουν όλα από αλλού. Βασική πρόταση της Ν.Δ. είναι η μείωση των φόρων κατά 30 % σε τρία χρόνια, μέσα από την οποία θεωρούν ότι θα έρθουν επενδυτές. Επί της ουσίας η Ν.Δ. παρουσιάζει τη δέσμευση του μνημονίου για μείωση των πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2,5% από το 2022 δηλ. περίπου 30% μείωση, σαν δικό της πρόγραμμα. Δυστυχώς παραβλέπει το γεγονός ότι οι ξένοι επενδυτές δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα που θα φέρουν τα λεφτά τους για να πλουτίσουν οι Έλληνες. Οι επενδυτές θέλουν να αποσβέσουν την επένδυση τους και να βγάλουν κέρδος, κάτι το οποίο δεν διασφαλίζει σήμερα η Ελληνική αγορά. Οι μόνες ευκαιρίες είναι τα ξεπουλήματα, αλλά αυτά δεν προσφέρουν μια βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος των Ελλήνων. Μία προοπτική θα ήταν τα έσοδα από τις γεωτρήσεις στο Ιόνιο, αλλά αυτά περνούν μέσα από τα ΕΛΠΕ, τα οποία απαιτούν να πουλήσομε οι «εταίροι» μας και όχι μόνο το 55% που κατέχει το Δημόσιο, αλλά και το 15% από τα 45% που κατέχει ο Λάτσης. Επιπλέον η Ν.Δ. παραβλέπει το γεγονός ότι ποτέ στην παγκόσμια ιστορία, χώρα δεν ανέκαμψε από τέτοια κρίση μόνο με ξένες επενδύσεις.

13. Τι θα κάνετε με τις συντάξεις που όλο χαμηλώνουν; Βλέπετε διορθωτικές κινήσεις και ποιες; Ή είναι τελειωμένη υπόθεση; Ποιες οι θέσεις σας;

Απάντηση: Πάγιες θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ. είναι όχι στη μείωση μισθών και συντάξεων, όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και όχι στην εκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας. Αυτά δεν είναι κενά λόγια, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης των δώρων, προκάλεσαν μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων με επακόλουθο την καθίζηση της αγοράς και κατ’ επέκταση του ιδιωτικού τομέα της οικονομικής δραστηριότητας. Το αναμενόμενο αποτέλεσμα της εξοικονόμησης πόρων του ασφαλιστικού συστήματος όχι μόνο δεν πέτυχε αλλά οι δείκτες σε σχέση με το ΑΕΠ χειροτέρεψαν. Θεωρούμε ότι επιβάλλεται η επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας σαν ένα αρχικό μέτρο τόνωσης της αγοράς και η σταδιακή αύξηση μισθών και συντάξεων σε σχέση με τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ. Το πρόγραμμα μας προβλέπει την αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού συστήματος, από την ατελέσφορη σήμερα φορολόγηση της εργασίας που επιβαρύνει εργαζόμενους και επιχειρήσεις και ευνοεί την αδήλωτη εργασία, με ένα Τέλος Ασφάλισης εισπραττόμενο στο ταμείο παράλληλα με έναν ενιαίο ΦΠΑ, όχι πάνω από 15% έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί η κατανάλωση, προκειμένου τα έσοδα για το Ασφαλιστικό να επιμεριστούν στην εν γένει οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

14. Τι είναι αυτό που σας διαχωρίζει πολιτικά από τη ΝΔ σήμερα;

Απάντηση: Η Ν.Δ. προβάλλει μία νεοφιλελεύθερη αντίληψη, υποταγμένη στις διεθνιστικές επιταγές της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης, όπου εκείνη θα έχει τις καρέκλες αλλά για όλα θα φροντίζουν κάποιοι άλλοι δηλ. γενικά και αόριστα οι αγορές και οι επενδυτές. Είναι μία αντίληψη που βολεύει ανθρώπους που δεν έχουν κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης αλλά απλά τα περιμένουν όλα από αλλού. Εμείς πρεσβεύομε αυτά που ήταν κάποτε η Ν.Δ. και πιστεύομε στο ρόλο του Έθνους Κράτους. Για εμάς ο διεθνισμός του νεοφιλελευθερισμού είναι ισοδύναμος με το διεθνισμό του κομμουνισμού.

15. Βλέπουμε πολλές μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, από τη ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ και ανάποδα. Αυτό είναι ένα νέο μείγμα πολιτικής που έλεγε ο Κ. Μητσοτάκης; Ή έχουμε σε μια πολιτική εποχή όποιος επικρατήσει, άνευ πολιτικής ιδεολογικής γραμμής; Δηλαδή λέει κάποιος είμαι δεξιός ή απλά το λέει, αλλά θα κάθεται πλάι με τον πάλαι ποτέ πολιτικό αντίπαλο του; Ή έχουμε χάσει τον πολιτικό προσανατολισμό ως Έλληνες; Και αυτό θα βοηθήσει ή θα μπερδέψει τους Έλληνες ψηφοφόρους;

Απάντηση: Οι πολιτικές μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. στο ΣΥΡΙΖΑ και αντιστρόφως, είναι απόδειξη ότι όλα αυτά τα κόμματα είναι όψεις του ίδιου συστήματος της Παγκοσμιοποίησης, της Νέας Τάξης και της Γερμανικής Ευρώπης. Όλα αυτά τα συστημικά κόμματα είναι διαφορετικοί ηθοποιοί στον ίδιο ρόλο της ίδιας παραστάσεως, με τον ίδιο θεατρικό συγγραφέα σε διαφορετικά θέατρα, όπου ενίοτε γίνονται μεταγραφές.

16. Τελικά πόσα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ή πόσες αριστερές υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα; ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-ΕΛΙΑ-Κεντροαριστερά του κ. Λεβέντη-Κέντροαριστερά του Κ. Μητσοτάκη, αριστερά του ΚΚΕ, αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, αριστερά του ΑΝΤΑΡΣΥΑ κοκ; Αυτό εννοούσε ο κ. Βενιζέλος όταν έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει βαθειές τις ρίζες του στην Ελλάδα ή είναι ένα μεθοδευμένο πολιτικό παιχνίδι για να μπερδέψει τους ψηφοφόρους; Μια προπαγάνδα, δηλαδή;

Απάντηση: Αριστερά, Κέντρο και Δεξιά είναι παρωχημένοι όροι. Στην Ελλάδα πάντοτε η πολιτική διαμάχη ήταν για την εξωτερική πολιτική και όχι για την εσωτερική διαχείριση. Υπήρχε κάποτε η διεθνιστική Αριστερά και η πατριωτική παράταξη η οποία διχάστηκε το 1917 στη φιλοβασιλική Δεξιά και το αντιβασιλικό Κέντρο. Σήμερα, ο διεθνισμός δεν είναι αποκλειστικό ιδεολόγημα της Αριστεράς, αλλά εκφράζεται από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, τον Νεοφιλελευθερισμό και τους συνοδοιπόρους τους. Σε αυτό το πλαίσιο οι όποιες πολιτικές διαφορές προβάλουν ανούσια πράγματα ως μείζονος σπουδαιότητας διαφορές για να εγκλωβίζουν τους ψηφοφόρους. Στον αντίποδα αυτού του σύγχρονου διεθνισμού υπάρχει η πατριωτική εθνοκεντρική σκέψη την οποία ασπαζόμαστε εμείς στο πλαίσιο και του Ευρωσκεπτικισμού.

17. Το 1981 το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε την πολιτική «ψήφισέ με να βρεις δουλειά, ψήφισέ με να πάρεις επιδότηση». Αυτό οδήγησε σε μια πελατειακή σχέση πολίτη-κράτους με τα σημερινά οικονομικά και πολιτικά τεκταινόμενα. Θα πρέπει οι πολίτες να δεχτούν αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας, την ώρα που περνάει και στο μεταναστευτικό με παράλληλο τρόπο από τους εισερχόμενους μετανάστες ή και τα δύο αυτά μαζί (ψήφος ανά εργασία – μεταναστευτικό) θα οδηγήσουν σ’ ένα επικίνδυνο μοντέλο πολιτικών εξελίξεων; Δηλαδή, αντί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που είχαμε, να έχουμε μια μάχη εισαγόμενη με πολίτες για μια θέση εργασίας; Και πόσο απέχουμε από αυτό; Πρέπει να συνεχιστεί αυτό σήμερα ή είναι η αιώνια καταδίκη του Έλληνα, για να είναι όμηρος σε μια πολιτική αντιπαράθεση χωρίς τέλος; Και πόσο αυτό θα επηρεάσει τα χρηστά ήθη της χώρας μας και πώς αντιμετωπίζεται από τα υπόλοιπα κόμματα;

Απάντηση: Το 1981 το ΠΑΣΟΚ πράγματι μεγιστοποίησε το πελατειακό σύστημα και κομματικοποίησε το κράτος σε απίστευτο βαθμό κρατώντας παράλληλα ομήρους τους ψηφοφόρους και εισάγοντας ένα φιλοτομαρισμό άγνωστο στην Ελληνική κοινωνία που έχασε το φιλότιμο το οποίο την καθοδηγούσε ως τότε. Για τον ΛΑ.Ο.Σ. επιτυχία θα είναι η απελευθέρωση των πολιτών από αυτά τα δεσμά της πολιτικής εξάρτησης, Θέλομε πολίτες που θα ψηφίζουν ελεύθερα και θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτά που πρέπει να τους προσφέρει ένα σύγχρονο κράτος. Φυσικά στο πλαίσιο της δημοκρατίας μας, ο Λαός είναι αυτός που πρέπει να αποφασίσει να στυλώσει τα πόδια και να ξεφορτωθεί αυτούς που τον έφεραν σ’ αυτό το χάλι.

18. Τι απαντάτε σε αυτούς που σας κατακρίνουν για το μνημόνιο και την εποχή Παπαδήμου;

Απάντηση: Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν ψήφισε κανένα μνημόνιο, ψήφισε μόνο το πρώτο άρθρο του πρώτου μνημονίου για την κύρωση ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης του ESM. Να θυμίσω ότι την περίοδο εκείνη τα δημόσια έσοδα ήταν 48 δις και οι υποχρεώσεις 125 δις. Η προσπάθεια του ΛΑ.Ο.Σ. στη συνέχεια, ήταν η εύρεση εναλλακτικής στα μνημόνια λύσης. την οποία θα δίναμε για να βγει η χώρα από την κρίση. Ο Παπαδήμος προτάθηκε από εμάς για πρωθυπουργός σαν μία προσωπικότητα αποδεκτή από τα μεγάλα κόμματα, εμείς είχαμε 5,7% και οι άλλοι δύο πάνω από 75%, ενώ ήταν γνωστός και σεβαστός στην Γερμανική Ευρώπη. Θεωρήσαμε λοιπόν ότι θα μπορούσε να παρουσιάσει στους Ευρωπαίους το τι ήταν αποδεκτό και εφικτό προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση, χωρίς να υποστεί την τύχη του Παπανδρέου με το Σαρκοζί ή του Βαρουφάκη αργότερα. Δυστυχώς το παιχνίδι ήταν στημένο με συμφωνίες των άλλων δύο κάτω από το τραπέζι με τη Μέρκελ και ο Παπαδήμος δεν αφέθηκε να κάνει αυτό που έπρεπε. Μετά από αυτά τα αποτελέσματα ο ΛΑ.Ο.Σ αποχώρησε από την κυβέρνηση αρνούμενος να ψηφίσει το καταστροφικό δεύτερο μνημόνιο και έφυγε από τη Βουλή καταγγέλλοντας τη διαδικασία σαν αποτέλεσμα εκβιασμών.

19. Πού θα καταμερίζατε τις ευθύνες για τη φωτιά στο Μάτι και την βία σήμερα; Ο πρωθυπουργός είπε «παίρνω την ευθύνη πάνω μου» ή υπάρχουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα που θα πρέπει να επημεριστούν τις πολιτικές ευθύνες; Δηλαδή η πολιτική του χθες φέρει ευθύνη στο σήμερα αφού αρκετοί πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετεπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ και πήραν και θώκο.

Απάντηση: Η φωτιά στο Μάτι ήταν το αποτέλεσμα πλήρους ανικανότητας των αρμοδίων να αντιμετωπίσουν μία σύνθετη κατάσταση, σε συνδυασμό με τα οικονομικά αποτελέσματα των μνημονίων και τις επιπτώσεις τους στην πρόληψη και τη διαθεσιμότητα των μέσων. Από κει και πέρα ήταν απόλυτα εξοργιστικός ο κυνισμός με τον οποίον αντιμετωπίστηκε επικοινωνιακά το θέμα. Ο λαός λέει ότι από τον καιρό που εφευρέθηκε η συγνώμη έγιναν όλοι γάιδαροι. Το ίδιο ισχύει και με την πολιτική ευθύνη χωρίς άλλες επιπτώσεις. Τι θα πει «αναλαμβάνω την ευθύνη» και μετά τι; Δεν τρέχει τίποτα;

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

20. Πόσο ακριβώς θα κοστίσει στον ελληνικό λαό το τετράπτυχο Σερβία-Αλβανία-Σκόπια-ΝΑΤΟ. Ποιες οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν κατ’ εσάς για να αποφευχθούν περαιτέρω εξελίξεις;

Απάντηση: Τα Βαλκάνια ονομάζονταν πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης και πάντοτε έπαιρναν φωτιά όταν γίνονταν αντικείμενο παρεμβάσεων και ανταγωνισμών άλλων δυνάμεων. Η Ελλάδα προφανώς δεν μπορεί να εμποδίσει τον ανταγωνισμό των υπερδυνάμεων στην περιοχή, ως εκ τούτου θα πρέπει να επιδιώκει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της, σε σχέση με τις γειτονικές χώρες, μέσα από την αρχή της αμοιβαιότητας και να αφήσει κατά μέρος την διαχρονικά αποτυχημένη πολιτική της τσιριμόνιας και του δεν διεκδικούμε τίποτα. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο για να μην πληρώσομε ακριβά τη νύφη.

21. Θα πρέπει οι Έλληνες να κοιτάξουν την ευρωδραχμή ή όχι; Γιατί αν μείνουν χωρίς σπίτια και εργασία – μιλάω για τους ιδιώτες – ποιο το όφελος του ευρώ;

Απάντηση: Η ευρωδραχμή, όπως την μελέτησε ο ΛΑ.Ο.Σ. το 2011, στηριζόταν στο γεγονός της Ελληνικής ιδιοκτησίας μεγάλου μέρους του χρέους, σχεδόν των 2/3. Η ιδέα βασιζόταν στην χρησιμοποίηση του ίδιου του χρέους ως παράλληλου μέσου συναλλαγής εντός Ελλάδος με την έκδοση χρεογράφων του δημοσίου σε αντιστοιχία με τα χαρτονομίσματα του ευρώ, προκειμένου να συμπληρωθεί το επίσημο νόμισμα που δεν επαρκούσε για να καλύψει τις ανάγκες. Σήμερα αυτό δεν μπορεί να γίνει όπως σχεδιάστηκε γιατί το 95% του χρέους βρίσκεται σε ξένα χέρια, όπως και η ελληνική κυριαρχία. Φυσικά δεν αποκλείεται μία πιο συμβατική εφαρμογή των οικονομικών του διπλού νομίσματος, αλλά έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα αυτό θα είναι υπό την αίρεση των δανειστών. Άλλη λύση θα ήταν η ρήξη με την κατάσταση αυτή και η απαίτηση αποζημιώσεων για την καταστροφή που υπέστη η Ελλάδα από τα λάθη και τα πειράματα που έγιναν εδώ. Το σίγουρο είναι ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, οι Έλληνες δεν θα μείνουν μόνο χωρίς σπίτια και εργασία, αλλά σε λιγοτερο από μία δεκαετία δεν θα υπάρχει τίποτα ελληνικό στην Ελλάδα.

22. Ποιες οι οικονομικές τομές του ΛΑΟΣ που θα κάνει ή θα ζητήσει; Τις πρώτες πέντε.

Απάντηση: Οι βασικές οικονομικές τομές που προτείνει ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι: α) ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ. Από τη στιγμή που το κράτος με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν δημιούργησε το πρόβλημα, θα πρέπει και να το λύσει. Με δεδομένο το τίμημα της πώλησης των δανείων σε ξένα funds είναι κάτω του 5-8% της αξίας του δανείου και της συνεχούς ανάγκης των τραπεζών για χρηματοδότηση, το κράτος θα μπορούσε το ίδιο να αγοράσει τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες με ένα κόστος 5-10 δις. Και στη συνέχεια να τα διαχειριστεί κατά περίπτωση. β) Θέση μας είναι πως ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να καταργηθεί και η ιδιοκτησία ακίνητων θα πρέπει να επιβαρύνεται μόνο με ένα ενιαίο ανταποδοτικό τέλος αποκλειστικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με μέγιστο συντελεστή όχι πάνω από 0,5% επί της τρέχουσας αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Κάθε άλλη επιβάρυνση των ακινήτων σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ κλπ. πρέπει να καταργηθεί. γ) Αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού συστήματος, από την ατελέσφορη σήμερα φορολόγηση της εργασίας που επιβαρύνει εργαζόμενους και επιχειρήσεις και ευνοεί την αδήλωτη εργασία, με ένα Τέλος Ασφάλισης εισπραττόμενο στο ταμείο παράλληλα με έναν ενιαίο ΦΠΑ, όχι πάνω από 15% έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί η κατανάλωση, προκειμένου τα έσοδα για το Ασφαλιστικό να επιμεριστούν στην εν γένει οικονομική δραστηριότητα της χώρας. δ) Ατομικό σύστημα φορολόγησης για το σύνολο των εσόδων του έτους από κάθε πηγή, ατομικό αφορολόγητο και ενιαία κλίμακα φορολογίας 10-15%. Στόχος μας δεν είναι η ποινικοποίηση του πλούτου, αλλά η μεγιστοποίηση της ιδιωτικής οικονομικής δραστηριότητας ώστε να μεγαλώσει το ΑΕΠ και αναλογικά να μειωθεί το ποσοστό του κρατικού μεριδίου στο ΑΕΠ σε ποσοστό το πολύ μέχρι 40% αντί του καταστροφικού 48-52% που είναι διαχρονικά. ε) Αντικατάσταση των επιδομάτων ανεργίας με αμειβομένη κοινωνική εργασία σχετική με τις δεξιότητες του ανέργου, σε έργα εποπτευόμενα από τη ΜΟΜΑ μεταξύ των οποίων και μονάδες πρωτογενούς παραγωγής, η εκμετάλλευση των οποίων θα παραχωρείται σε ενδιαφερόμενους ανέργους.

23. Ποιος ο ρόλος των κ.κ. Λεβέντη-Θεοδωράκη (ΠΟΤΑΜΙ) στο Κοινοβούλιο;

Απάντηση: Είναι σαφές ότι το σύστημα μερίμνησε για την ύπαρξη εφεδρείας του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των κ.κ. Λεβέντη και Θεοδωράκη (ΠΟΤΑΜΙ). Τελικά όμως το ρόλο του πρόθυμου υποστηλώματος ανέλαβαν άλλοι (ΑΝΕΛ).

24. Πρέπει να δικάζονται οι πολιτικοί που πέφτουν σε οικονομικά αδικήματα ή όχι. Ασυλία ή όχι; Που πρέπει να φθάνει η ασυλία;

Απάντηση: Η Ασυλία των πολιτικών πρέπει να περιορίζεται στο στενό κύκλο των αρμοδιοτήτων τους. Σαφώς και οι πολιτικοί που πέφτουν σε οικονομικά ή άλλα αδικήματα θα πρέπει να δικάζονται όπως κάθε πολίτης στο πλαίσιο της ισονομίας που προβλέπει το Σύνταγμα.

25. Η δικαιοσύνη πρέπει να δέχεται τη θεσμοθετημένη νομοθεσία από το κράτος ακόμα και αν συγκρούεται με το γράμμα του νόμου ή την εθνική ασφάλεια της χώρας; Π.χ. το δημοψήφισμα Τσίπρα το όχι σε ναι.

Απάντηση: Η Δικαιοσύνη είναι διακριτή εξουσία ισότιμη με την Εκτελεστική και τη Νομοθετική. Η λειτουργία της προσδιορίζεται και κατοχυρώνεται από τις διατάξεις του Συντάγματος, το οποίο είναι το υπέρτατο νομικό πλαίσιο της χώρας. Σαφώς λοιπόν η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να χειραγωγείται από τις άλλες δύο εξουσίες και δεν μπορεί να δεσμεύεται από διατάξεις που είναι αντίθετες με το Σύνταγμα. Όσον αφορά το δημοψήφισμα και την αλλαγή του όχι σε ναι με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου που περιείχε όλα τα μέτρα στα οποία είπε όχι ο Ελληνικός λαός και μερικά ακόμα, ενώ κατά το Σύνταγμα η συμμετοχή καθιστούσε το αποτέλεσμα δεσμευτικό, συνιστά κατάλυση της βάσης του πολιτεύματος και Συνταγματικό πραξικόπημα δηλ. είναι αδίκημα εσχάτης προδοσίας το οποίο μπορεί να καταστήσει το τρίτο μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του άκυρες σύμφωνα με το άρθρο 46 παρ,2 της συνθήκης της Βιέννης που λέει ότι αν μία διεθνής σύμβαση κατά την υπογραφή της, ήταν αντίθετη με το εσωτερικό δίκαιο ενός εκ των κρατών που την υπογράφουν, τότε αυτό το κράτος μπορεί να την ακυρώσει.

26. Πρέπει να καταργηθεί η έγκριση της Βουλής για οικονομικά εγκλήματα που εμπαίζουν τη δημοκρατία και την Θέμιδα, ναι ή όχι;

Απάντηση: Η Βουλή αποτελεί την Νομοθετική εξουσία οπότε δεν πρέπει να απαιτείται η έγκριση της προς τη Δικαιοσύνη σχετικά με οικονομικά ή άλλα εγκλήματα που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα των εμπλεκομένων.

27. Ψηφίζω για να τιμωρήσω τον προηγούμενο ή σκέπτομαι που θα ρίξω την ψήφο μου με σκοπό το κοινό όφελος της χώρας μου και όχι το κέρδος για τον εαυτό μου;

Απάντηση: Πράγματι, ο Ελληνικός λαός μέχρι τώρα ψήφιζε για να τιμωρήσει τον προηγούμενο ή για το προσωπικό του κέρδος στο πλαίσιο του πελατειακού συστήματος. Όμως ευρισκόμενος μπροστά στα αδιέξοδα των έως τώρα επιλογών του και τους διαφαινόμενους εθνικούς κινδύνους νομίζω ότι ενεργοποιήθηκε το Ελληνικό DNA και τώρα οι επιλογές θα είναι με γνώμονα το κοινό όφελος της χώρας, κάτι που φάνηκε με τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και τις πανελλαδικές αντιδράσεις σχετικά.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

28. Εισροές μεταναστών λένε τα αριστερά κόμματα ……………. και το ΚΚΕ. Ποια η δική σας θέση την επόμενη ημέρα των εκλογών; Ποιες οι θέσεις σας σήμερα; Καίγεται το Πολυτεχνείο και πολλές φορές ακούμε ότι στα επεισόδια ήταν και αλλοδαποί. Α) Γιατί δεν μας δίνουν τα ονόματά τους ή την ποσόστωση τους; Τι θα κάνετε για αυτό; Σημειωτέον ότι αυτοί αφού συλληφθούν απελάσονται, αλλά αν ξαναγυρίζουν πίσω δεν το γνωρίζει κανείς και ποιος πληρώνει τις ζημιές τους;

Απάντηση: Είναι λάθος να μιλάμε για μετανάστες, με ένα εκατομμύριο ανέργους και πεντακόσιες χιλιάδες ξενιτεμένους δεν ζητήσαμε εργατικό δυναμικό. Επίσης είναι λάθος να μιλάμε για πρόσφυγες. Σύμφωνα με τη Συνθήκη του Ο.Η.Ε., πρόσφυγας είναι κάποιος στην πρώτη γι’ αυτόν ασφαλή χώρα όπου πρέπει να ζητήσει άσυλο. Επίσης δεν στέκει το επιχείρημα της Αριστεράς ότι φεύγουν λόγω των πολέμων. Πολεμικές συγκρούσεις είχαμε δεκάδες στο παρελθόν στην Αφρική, στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια αλλά δεν είχαμε τόσο έντονα φαινόμενα μετακίνησης πληθυσμών. Είναι προφανές ότι τα σημερινά φαινόμενα δεν είναι τόσο αθώα όσο θέλουν να μας πουν κάποιοι. Πρόκειται για οργανωμένη προσπάθεια από κέντρα του εξωτερικού, που έχουν σαν στόχο την πληθυσμιακή αλλοίωση των χριστιανικών χωρών της Ευρώπης. Πρέπει λοιπόν να μιλάμε για ασύμμετρη εισβολή λαθρεποικιστών η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα.

29. Τι θα αλλάζατε στην υγεία και τι θα αλλάζατε στην παιδεία; Σημειωτέον ότι ούτε στην παιδεία ούτε στην υγεία εν έτει 2019 έχουμε θετικό πολιτικό πρόσημο.

Απάντηση: Το δικαίωμα στην υγεία αποτελεί ένα φυσικό ανθρώπινο δικαίωμα. Στο πλαίσιο αυτό, θα κινηθούμε προς τις παρακάτω κατευθύνσεις: Σύσταση Ενιαίου Φορέα Υγείας, κοινού για όλους τους Έλληνες, που θα περιλαμβάνει τα Δημόσια Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τις διάφορες μονάδες ιατρείων του Δημοσίου, το ΕΚΑΒ και το 15% των κλινών των Ιδιωτικών Νοσοκομείων. Ανάθεση της Διοίκησης των Δημόσιων Νοσοκομείων σε μάνατζερ. Θεσμοθέτηση ενιαίου διπλογραφικού συστήματος και υποχρεωτικής ενιαίας μηχανοργάνωσης σε όλες τις μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας. Δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος προμηθειών για όλες τις μονάδες του Συστήματος Εθνικής Υγείας. Ανάπτυξη δομών τηλεϊατρικής, ΤΕΠ και ΜΕΘ σε όλη τη χώρα. Θεσμοθέτηση του οικογενειακού γιατρού με ελεύθερη επιλογή και θέσπιση ουσιαστικών κινήτρων για την κάλυψη των αναγκών της περιφέρειας σε ιατρούς ειδικοτήτων. Χρήση στρατιωτικών ιατρών, σε περιοχές της περιφέρειας, όπου εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα. Μέριμνα για την ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και παράλληλη χρήση στρατιωτικών φαρμακοβιομηχανιών για τη διασφάλιση των αποθεμάτων και τον έλεγχο της κερδοσκοπίας.Επέκταση της δωρεάν χορήγησης φαρμάκων με ιατρικά και κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Αναθεώρηση της πολιτικής για τους εξαρτημένους από τα ναρκωτικά και δημιουργία ολοκληρωμένων προγραμμάτων πρόληψης, αντιμετώπισης και θεραπείας των, κάθε είδους, εξαρτήσεων. Η Παιδεία είναι έννοια ευρύτερη από την εκπαίδευση, έχει ζωτική σημασία τόσο για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων όσο και για την επιβίωση κάθε κοινωνίας και προσδιορίζει την ταυτότητά μας, σε προσωπικό, σε πολιτιστικό και σε εθνικό επίπεδο. Η Εκπαίδευση αποτελεί επένδυση στο μέλλον για κάθε κοινωνία και στη χώρα μας πρέπει να ξαναβρεί τον ουσιαστικό της ρόλο. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνουμε : Λήψη μέτρων για έγκαιρη διάθεση του εκπαιδευτικού υλικού στους μαθητές και τους φοιτητές. Κάλυψη των παγίων αναγκών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με μόνιμους εκπαιδευτικούς, με βάση προγράμματα μετατάξεων. Μέριμνα για την καλή κατάσταση και συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων και της λοιπής υλικοτεχνικής υποδομής, κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας, σε ετήσια βάση. Αναθεώρηση των προγραμμάτων σπουδών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο τη δημιουργία κριτικής σκέψης αλλά και με έμφαση στον Ελληνικό πολιτισμό, θρησκεία και ιστορία. Δημιουργία ενιαίου Λυκείου με κατευθύνσεις Κλασσικών, Θετικών και Επαγγελματικών σπουδών. Εισαγωγή της συγκριτικής βαθμολογίας, με στόχο τη χορήγηση Εθνικού Απολυτηρίου Λυκείου και την κατάργηση των πολλαπλών εξετάσεων. Ουσιαστική εφαρμογή της ιδέας του Πανεπιστημιακού Ασύλου, ως ασύλου ιδεών και μέριμνα για την ασφάλεια των φοιτητών, με ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, υπόλογης αποκλειστικά στις Πρυτανικές αρχές. Θέσπιση του κατάλληλου πλαισίου για την ίδρυση παραρτημάτων «Ελληνικών Σπουδών» των Δημόσιων Πανεπιστημίων στο εξωτερικό. Εκσυγχρονισμός και επέκταση του πλαισίου της φοιτητικής μέριμνας και της οικονομικής στήριξης φοιτητών, με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Εκσυγχρονισμός και επέκταση των επιδοτούμενων προγραμμάτων της «Συνεχιζόμενης Δια Βίου Εκπαίδευσης».

30. Ποια η διαφορά πολιτικά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τι να περιμένουμε;

Απάντηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσχίστηκε από το Κ.Κ.Ε. όπως και ο Μουσσολίνι αποσχίστηκε από το Ιταλικό Κ.Κ. για να ιδρύσει το Φασιστικό Κόμμα. Οι ΑΝΕΛ χρησιμοποιούν τη μουσική του εθνικού ύμνου της φασιστικής Ιταλίας στο εκλογικό τους σπότ για τις Ευρωεκλογές. Και τα δύο αυτά κόμματα εκμεταλλεύτηκαν την συγκυρία και αναρηχήθηκαν στην εξουσία με ψέματα. Από τέτοιους πολιτικούς ψεύτες μόνο ψέματα μπορούμε να περιμένομε. Πάντως, όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν διαχρονικά και έφεραν τη χώρα σ’ αυτό το χάλι, δεν μπορούν να τη βγάλουν απ’ αυτό, ότι και να τάζουν. Αν μπορούσαν, δεν θα είχαν φέρει τη χώρα εδώ που την έφεραν.

31. Κλείνοντας κύριε Πρόεδρε, δώστε μας 5 σημεία – κινήσεις που το κόμμα σας θα έβαζε εμπρός την οικονομία σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής που κατ’ εσάς δεν το τολμούν και γιατί;

Απάντηση: Η Ελλάδα έχει πολλές αναπτυξιακές δυνατότητες χωρίς όμως να έχει καταστεί δυνατή η πραγμάτωσή τους. Στα πλαίσια του Πατριωτικού Παρεμβατισμού, θα κινηθούμε προς τις παρακάτω κατευθύνσεις: α) Θεωρούμε ότι η στήριξη του τομέα της πρωτογενούς παραγωγής αποτελεί εθνική προτεραιότητα, με στόχο τη συγκράτηση, του ενεργού οικονομικά πληθυσμού σε αυτόν. Η χώρα μας έχει σημαντικές δυνατότητες όσον αφορά τη γεωργική παραγωγή, τις ιχθυοκαλλιέργειες όσο και την κτηνοτροφία, ενώ είναι πλούσια σε ορυκτά αλλά και ενεργειακά αποθέματα, τόσο καυσίμων υλών όσο και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που μπορούν να μας προσφέρουν όχι μόνο πλούτο αλλά και την ενεργειακή μας ανεξαρτησία και την αναβάθμιση της χώρας μας σε ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής. Είμαστε αντίθετοι σε Ευρωπαϊκές πολιτικές που μας περιορίζουν στους τομείς αυτούς. β) Αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό των δυνατοτήτων που μας δίνουν η Ναυτιλία και ο Τουρισμός, με ανάπτυξη των υποστηρικτικών υποδομών και για τους δύο αυτούς κλάδους της οικονομίας. γ) Αφορολόγητου, υπό προϋποθέσεις αριθμού πλήρως απασχολουμένων, κύκλου εργασιών μέχρι 100.000 Ευρώ για τις επιχειρήσεις. δ) Αλλαγή των κανόνων εγγραφής και διαγραφής στον Τειρεσία. Εγγραφή θα γίνεται μόνο εφόσον υπάρχει δόλος, ενώ η διαγραφή θα γίνεται αυτόματα με την αποπληρωμή των υποχρεώσεων. Λήψη μέτρων διευκόλυνσης των παραγωγικών επενδύσεων στην Ελλάδα, με κατάργηση των πολλαπλών αδειοδοτήσεων, με υπεύθυνη δήλωση τήρησης σαφών και γνωστών κανόνων αλλά και αυστηρές ποινές για τους παραβάτες. ε) Αξιοποίηση των μεγάλων αμυντικών αναγκών της χώρας σαν μοχλό ανάπτυξης και όχι παθητικού που είναι σήμερα, μέσα από προγράμματα συμπαραγωγών για μεγιστοποίηση της εγχώριας παραγωγής σύγχρονου αμυντικού υλικού. Εμείς δεν έχομε δεσμεύσεις, ούτε διακατεχόμαστε από αυταπάτες πολιτικών γόνων που περιορίζονται σε μία θεωρητική αντίληψη της πραγματικότητας. Για εμάς έρχεται πρώτα η Ελλάδα και μετά η Ευρώπη, για άλλους ισχύει το αντίστροφο και αυτοπεριορίζονται ανάλογα.

Δημοσιογραφική επιμέλεια
Γεωργιάδης Παναγιώτης.