Το κατώφλι του υπουργείου Οικονομικών, στην οδό Νίκης, πέρασε, νωρίς το πρωί, ο τέως πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος συναντήθηκε με τον ΥΠΟΙΚ Χρήστο Σταϊκούρα.

Η συνάντηση Ντάισελμπλουμ – Σταϊκούρα, είχε προαναγγελθεί από την Πέμπτη και ξεκίνησε λίγο πριν τις 9:00 το πρωί. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί επίσημης πληροφορίες για το αντικείμενο της συνάντησης του Ελληνα ΥΠΟΙΚ με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Παρά ταύτα, εικάζεται ότι η επίσκεψη του τέως προέδρου του Eurogroup σχετίζεται με την «κούρσα» για τη διαδοχή της Κριστίν Λαγκάρντ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Ο Ντάισελμπλουμ και οι άλλοι τέσσερις «δελφίνοι» για το ΔΝΤ

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι ένας από τους πέντε διεκδικητές της ισχυρής θέσης στο ΔΝΤ. Οι δυο εκ των πέντε «δελφίνων» είναι από χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Πρόκειται για την Ισπανίδα υπουργό Οικονομικών Νάντια Καλβίνο και τον Πορτογάλο ΥΠΟΙΚ και πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι ένας από τους δυο υποψηφίους του ευρωπαϊκού Βορρά, μαζί με το διοικητή της Τράπεζας της Φινλανδίας Ολι Ρεν. Η πεντάδα των υποψηφίων συμπληρώνεται από τη Βουλγάρα Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, Νο2 της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία φέρεται ότι υποστηρίζεται από τη Γαλλία.