Την κατάλληλη στιγμή έφτασαν στην παραλία του Ηρακλείου δύο ντόπιοι που βρήκαν την παγιδευμένη καρέτα-καρέτα και την έσωσαν.

Μια στιγμή μεγάλης ανθρωπιάς εκτυλίχθηκε πριν από λίγες μέρες στην παραλία Λέντας στο Ηράκλειο. Δύο περαστικοί αντίκρυσαν μια καρέτα-καρέτα να έχει μπλεχτεί σε δίχτυα ψαρέματος και να παλεύει στην ουσία για τη ζωή της. Το ζευγάρι έτρεξε αμέσως να τραβήξει τη χελώνα από το κύμα και να την ελευθερώσει.

Τα δίχτυα ψαρέματος είναι ένας από τους δύο λόγους θανάτου για τις θαλάσσιες χελώνες. Ο έτερος είναι φυσικά οι πλαστικές σακούλες και κάθε τι πλαστικό. Σε μια εποχή που οι χελώνες καρέτα-καρέτα είναι σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο εξαφάνισης, είναι τέτοιες πράξεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά από τον αφανισμό στη σωτηρία του είδους.

Το ζευγάρι που βρέθηκε στο σημείο προσπάθησε με ηρεμία και προσοχή να κόψει τα δίχτυα, έχοντας και τη δυσκολία να μην τραυματίσει ούτε στο ελάχιστο τη θαλάσσια χελώνα. Μην ξεχνάμε ότι διαθέτει έναν ευαίσθητο λαιμό. Επιπλέον, το δίχτυ είχε γίνει ένα με το δέρμα της.

Τελικά κατάφεραν να την ελευθερώσουν και η χελώνα μπήκε ξανά στο νερό για να συνεχίσει τη ζωή της. Ήδη από τη Δευτέρα το βίντεο της διάσωσης έχει πλησιάσει το μισό εκατομμύριο views.