Στο δικαστικό μέγαρο Χανίων οδηγήθηκε ο 27χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον.

Παρασκάκης πέρασε ανέκφραστος και αμίλητος την πόρτα του δικαστικού μεγάρου Χανίων, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο δικηγόρος που είχε συνοδεύσει τον 27χρονο στον εισαγγελέα την Τετάρτη, χθες έκανε γνωστό πως δεν πρόκειται να αναλάβει την υπόθεση.

Έτσι ορίστηκε αυτεπάγγελτα από την εισαγγελία νέος συνήγορος για τον 27χρονο δολοφόνο που βαρύνεται από τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, του βιασμού και της παράνομης οπλοκατοχής. Κατά τη μεταφορά του στο γραφείο του ανακριτή ο 27χρονος δολοφόνος, όπως γράφουν το cretapost.gr και το flashnews.gr δεν έκανε καμία δήλωση.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, εκτός της άτυχης βιολόγου, ο 27χρονος είχε επιτεθεί σε ακόμη τρεις γυναίκες. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στις δύο πρώτες περιπτώσεις ο δράστης παρέσυρε με το αυτοκίνητο τις γυναίκες με σκοπό να τις ακινητοποιήσει. Αυτές έπεσαν στο έδαφος, κατάφεραν όμως να γλιτώσουν τρέχοντας και καλώντας σε βοήθεια. Η μια γυναίκα μάλιστα έχει αναγνωρίσει το αυτοκίνητο του 27χρονου, ως αυτό που την παρέσυρε.

  • Save

Στην τρίτη επίθεση το θύμα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη που την έπιασε από τον λαιμό και γι’ αυτό η μαρτυρία της θεωρείται «κλειδί». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, o 27χρονος είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο για εμπρησμό σε περιοχή στα Χανιά, και είχε παραδεχτεί, τότε, την πράξη του.

«Έψαχνα στις παραλίες να βρω γυναίκα»

Ο 27χρονος ομολόγησε με κυνισμό το αποτρόπαιο έγκλημα ισχυριζόμενος πως «είχα μεγάλη επιθυμία να κάνω σεξ» και γι αυτό επιτέθηκε στην 60χρονη.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ο 27χρονος είπε στους αστυνομικούς: «Είχα μεγάλη επιθυμία να κάνω σεξ. Πήρα το αυτοκίνητο και έψαχνα στις παραλίες να βρω μια γυναίκα. Έφτασα μέχρι το Κολυμπάρι. Πήρα το δρόμο για το Μνημείο, επάνω από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Στην επιστροφή είδα τη γυναίκα να τρέχει στον δρόμο. Δεν σταμάτησα. Προχώρησα και λίγο πιο κάτω, έκανα αναστροφή. Είδα ότι δεν υπάρχει κανένας πεζός, κανένα αυτοκίνητο. Την πλησίασα από πίσω και τη χτύπησα με το αυτοκίνητο».

Χωρίς να αναπτύξει ταχύτητα, ο 27χρονος την χτύπησε με το αυτοκίνητό του από πίσω. Στη συνέχεια, είδε από τον καθρέφτη πως κινούνταν και έκανε όπισθεν, χτυπώντας τη δεύτερη φορά. Μόλις διαπίστωσε πως η 60χρονη ήταν ακίνητη ο 27χρονος κατέβηκε από το αυτοκίνητο.

«Έβγαλε από το πορτμπαγκάζ μια ομπρέλα θαλάσσης. Πέταξα τα σίδερα και με το πανί την κάλυψα και την έβαλα στο πορτμπαγκάζ. Έφυγα αμέσως και πήγα στο Ξαμουδοχώρι. Την έβγαλα από το αυτοκίνητο και ενώ ήταν αναίσθητη της έκανα σεξ», ομολόγησε ενώπιον των αστυνομικών.

  • Save

Αφού ικανοποίησε τις αρρωστημένες ορέξεις του, ο 27χρονος πέταξε τη γυναίκα από στο ναζιστικό καταφύγιο από τον αεραγωγό μαζί με το πανί της ομπρέλας θαλάσσης και έκλεισε το στόμιο. Η Σούζαν Ίτον χτυπημένη στα πλευρά υπέκυψε με αιτία θανάτου ασφυξία λόγω θέσης.

«Έφυγα από το καταφύγιο και πήγα στο νεκροταφείο. Βρήκα ένα μπουκάλι χλωρίνη, πήρα το λάστιχο και έπλυνα το αυτοκίνητο. Πήγα στο σπίτι και δεν είπα τίποτα σε κανέναν. Γενικά σε κανένα δεν έχω πει το παραμικρό. Ούτε στη γυναίκα, ούτε στον πατέρα μου, ανέφερε ο 27χρονος.

Από την πλευρά του ο πατέρας του 27χρονου δήλωσε σύμφωνα με το STAR: «Δεν πιστεύω τίποτα. Θα περιμένω να ολοκληρωθεί η προανάκριση. Δεν έκανε τέτοιο πράγμα το παιδί μου». Η οικογένεια της Σούζαν Ίτον είναι συντετριμμένη. Από την πρώτη στιγμή που εξαφανίστηκαν τα ίχνη της 60χρονης γυναίκας, ο σύζυγος και τα παιδιά της έσπευσαν στην Κρήτη.

Όταν δυστυχώς η βιολόγος εντοπίστηκε νεκρή στην σπηλιά αναχώρησαν για την πατρίδα τους. Ο επικεφαλής των ερευνών στην Κρήτη ενημέρωνε καθημερινά τους οικείους της για τις εξελίξεις των ερευνών. Στο τελευταίο τηλεφώνημα στο οποίο τους είπε ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν σεξουαλικό, ο σύζυγος της δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα.