Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει αύριο, Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, στην έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες, στις 11:00 (10:00 τ.ώ). Αντικείμενο των διαβουλεύσεων θα είναι η κατάσταση μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στη Σύνοδο αναμένεται να παραστούν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών της Σουηδίας και της Φιλανδίας, Αν Λίντε (Anne Linde) και Πέκα Χαβίστο (Pekka Haavisto) αντιστοίχως, καθώς και ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί επίσης στις Βρυξέλλες, στις 16:40 (15:40 τ.ώ), με θέμα συζήτησης τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Κατά τη συνάντηση, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και άτυπη ανταλλαγή απόψεων με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, καθώς και τους υπουργούς Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας και του Καναδά Μέλανι Ζολί (Mélanie Joly).