Την ώρα που η ιστοσελίδα των 53+, commonality.gr, έχει για τρίτη ημέρα βασικό της θέμα την τελευταία συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη και δεύτερο θέμα τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου Αλέξη Χαρίτση, ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος πραγματοποιεί, μέσω του blog του anoixtoparathiro.gr, μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρο-κείμενό του με τίτλο «Πάνος Σκουρλέτης: Καλός γραμματέας αλλά για να τον έχει ο αντίπαλος».

Στο κείμενο αυτό, ο γνωστός δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, που δεν κρύβει τη θετική του γνώμη για τον Αλέξη Τσίπρα και την έχει καταθέσει δεκάδες φορές με άρθρα του από το 2015 και μετά, γράφει ότι Τσίπρας και Σκουρλέτης είναι «δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα», γράφει ότι «όση οικειότητα αποπνέει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόσο απόμακρος είναι ο Νο2», υποστηρίζει ότι «από πολλούς θεωρείται για τον ΣΥΡΙΖΑ βαρίδι όσο και ο Λαφαζάνης», θυμάται ότι «είχε βαρύνοντα λόγο στις εισηγήσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου», αλλά και τις αυταπόδεικτες ευθύνες του για την τραγωδία των 102 νεκρών στο Μάτι, τον χαρακτηρίζει «αριστερό από ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων».

Στο πιο κρίσιμο απόσπασμα του άρθρου, ο κ. Λακόπουλος αναφέρει ότι «ο Πάνος Σκουρλέτης, προβεβλημένος πολιτικός και ευνοημένο κομματικό στέλεχος εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει το 31,5%. Γιατί πολιτικούς σαν αυτόν θέλουν οι αντίπαλοί του», ενώ η γνώμη του είναι και την καταθέτει, ότι ο κ. Σκουρλέτης θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί για να διευκολύνει τον κ. Τσίπρα.

Έχοντας τεράστια εμπειρία στον εξαιρετικά δύσκολο, απαιτητικό και γεμάτο… παγίδες χώρο της πολιτικής δημοσιογραφίας, ο Γιώργος Λακόπουλος δεν έχει διστάσει σε κρίσιμα σημεία της μακράς πορείας του να πει και να γράψει τη γνώμη του. Είτε για να στηρίξει ανεπιφύλακτα κάποιο πολιτικό πρόσωπο, όπως έκανε παλαιότερα για τον Ανδρέα Παπανδρέου και πιο πρόσφατα για τον Κώστα Καραμανλή και τον Αλέξη Τσίπρα, είτε για να ασκήσει κριτική, όπως έχει κάνει με τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη κ.α.
Παρ΄ όλα αυτά, για πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διάβασαν το άρθρο του κ. Λακόπουλου για τον κ. Σκουρλέτη -καθώς έχει αναπαραχθεί σε πολλές ιστοσελίδες από χθες το μεσημέρι- το κτύπημα αυτό κατά του κ. Σκουρλέτη δεν είναι άσχετο με τις διαθέσεις του κ. Τσίπρα απέναντι στο γραμματέα του κόμματος.

Αποτελεί σε έναν βαθμό την επιβεβαίωση πληροφοριών που είχαν δει μετεκλογικά το φως της δημοσιότητας και προέρχονταν από την «αυλή» του κ. Τσίπρα, για απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να απομακρύνει τον κ. Σκουρλέτη από τη θέση του Νο2 του κόμματος, χωρίς τότε να διευκρινίζεται το πότε, αν θα είναι πριν ή μετά από το συνέδριο κ.λπ.

Αποτελεί όμως και επιβεβαίωση του υπόγειου και πολύ σκληρού πολέμου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το θέμα της διεύρυνσης και της στροφής προς το Κέντρο που έχει ήδη εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας.

Για τον κ. Λακόπουλο, ο κ. Σκουρλέτης «εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει το 31,5%». Αντιστοίχως, πολλοί αρθρογράφοι, φανατικά ή ήπια θετικοί έναντι πρωτίστως του κ. Τσίπρα και δευτερευόντως του ΣΥΡΙΖΑ, ταυτίζουν την εκπροσώπηση του 31,5% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές με την ανάγκη διεύρυνσής του, την εγγραφή νέων μελών, δηλαδή με τις αποφάσεις που έχει ήδη λάβει ο κ. Τσίπρας, που αποφεύγει την εσωκομματική συζήτηση που ζητά η εσωκομματική αντιπολίτευση και επιδιώκει να επιβάλει το σχέδιό του.

Η απόφαση που έχει ληφθεί στο επιτελείο του κ. Τσίπρα είναι όποιος διαφωνεί με το σχέδιο Τσίπρα και με βασικές του επιλογές, όπως η εκλογή αρχηγού από τη βάση, να στοχοποιείται και να αποδυναμώνεται.

Ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος όντως ως γραμματέας χρεώνεται την απογοητευτική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου που δεν έχει προηγούμενο για κυβερνών κόμμα όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στις 26 Μαΐου και στις 2 Ιουνίου, είναι από τα στελέχη που προσπαθούν να βάλουν φρένο σε αυτό που έχει ονομαστεί «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ, όρος που περιγράφει την πραγματικότητα αλλά δεν αρέσει στην ηγεσία του. Η θέση του αυτή τον έχει φέρει τελευταίως πιο κοντά με τους 53+, στις τάξεις των οποίων επίσης υπάρχουν στελέχη που δεν βλέπουν με καλό μάτι ούτε την «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ ούτε και την αλλαγή της οργανωτικής δομής και λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό την ενίσχυση του ηγέτη του και την αποδυνάμωση των συλλογικών οργάνων.