Η εμβληματική Όπερα του Σίδνεϊ στην Αυστραλία ντύθηκε με τα χρώματα της γαλανόλευκης για να τιμήσει την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Στην τελετή φωταγώγησης του κτηρίου παρευρέθηκαν μέλη του αυστραλιανού Κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και πολλοί εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας.

Συγκεκριμένα, την τελετή παρακολούθησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, κ. Χρήστος Καρράς, η Ελληνοαυστραλή βουλευτής κ. Ελένη Πετρινός, ο Πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Νέας Νοτίου Ουαλίας, κ. Χάρυ Ντανάλης, ο πατήρ Χριστόφορος Κρικέλης και μαθητές των Κολεγίων «Άγιος Σπυρίδων», «All Saints Grammar» και «Αγία Ευφημία».

Με την παρουσία τους τίμησαν επίσης την εκδήλωση ο Υπουργός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Τζεφ Λι, καθώς και η Πρωθυπουργός της Πολιτείας της  Νέας Νοτίου Ουαλίας, Γκλάντις Μπερετζικλιάν, η οποία είχε αρχικά απορρίψει το αίτημα φωταγώγησης της Όπερας με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας αλλά εν συνεχεία το ενέκρινε, δεχόμενη πιέσεις από την τοπική κοινότητα.