Το Miami Open ξεκινάει σήμερα και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ελπίζει να κατακτήσει τον πρώτο του τρόπαιο ATP Masters 1000.

«Θα ήμουν ενθουσιασμένος εάν έφευγα με έναν τίτλο Masters 1000. Η ευκαιρία δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα, αλλά αισθάνομαι ότι πλησιάζω πολύ», είπε ο Έλληνας πρωταθλητής.

«Το θέλω πραγματικά πολύ και η επιθυμία μου είναι μεγάλη. Πάντα ήταν. Εργάζομαι πάντα για να γίνω καλύτερος και νομίζω ότι αυτό θα με βοηθήσει να φτάσω στο σημείο να κερδίσω Masters 1000.

Αισθάνομαι επίσης ότι χρειάζομαι περισσότερες ευκαιρίες για να φτάσω εκεί», πρόσθεσε ο Τσιτσιπάς, που θα εμφανιστεί τρίτη φορά στο Μαϊάμι, όπου έφτασε στον τρίτο γύρο το 2019.

«Είναι μια ευκαιρία, που δεν αγωνίζονται Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Φέντερερ, δεν θα πω ψέματα. Είναι μια ευκαιρία. Υπάρχουν βέβαια  πολλοί καλοί παίκτες, που δεν είναι στους πέντε πρώτους που μπορούν να παίξουν επίσης καλό τένις. Μπορώ επίσης να τους δω ως απειλή», τόνισε ο 22χρονος πρωταθλητής.

«Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως φαβορί του τουρνουά. Μου αρέσει να συμμετέχω σε ένα τουρνουά με χαμηλές προσδοκίες και να προχωρήσω. Έχω μια αρκετά δύσκολη κλήρωση παρά όλα αυτά. Έχω αγώνες που θα πρέπει πραγματικά να παλέψω σκληρά και να δώσω τα καλύτερα», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στον τελικό του Abierto Mexicano Telcel,ο  Τσιτσιπάς δήλωσε πως πρόσθεσε πολλά στην ψυχολογική του  κατάσταση. «Δεν περίμενα να φτάσω στον τελικό. Δεν σκέφτηκα τον τελικό όταν άρχισα να παίζω για πρώτη φορά το τουρνουά. Απόλαυσα κάθε μέρα εκεί», είπε χαρακτηριστικά.