Το έκρυθμο κλίμα των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, «έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και πολιτική αφετηρία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σε πρωινή εκπομπή του Mega, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να καταδικάσουν εμπράκτως τη βία για να κλείσει κάθε χαραμάδα διχασμού που επιχειρεί να απειλήσει το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία».

Ο κ. Πέτσας επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «προσπάθησε να δημιουργήσει μία κοινωνική αναταραχή όλο το τελευταίο διάστημα, όχι με αφορμή -για παράδειγμα- δικαιώματα του κόσμου της εργασίας ή άλλα ζητήματα που σχετίζονται με κοινωνικά δικαιώματα, αλλά με το ζήτημα ενός ανθρώπου που έχει καταδικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη για 11 δολοφονίες».

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε ο αστυνομικός, σημείωσε ότι «αν δεν υπάρχει η πολιτική κάλυψη και η πολιτική υποστήριξη, τότε αυτές οι ομάδες περιθωριοποιούνται και είναι απλώς ζήτημα της αστυνομίας να επιβάλλει την τάξη».

«Όταν υπάρχει πολιτική κάλυψη και υποκίνηση, τότε παίρνει άλλα χαρακτηριστικά αυτό το ζήτημα και απειλεί τη Δημοκρατία μας. Αν εμείς κάνουμε λάθος, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να πάρουν τις αποστάσεις τους και να τελειώσει εδώ το θέμα», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ