Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 23 τραυματίστηκαν από βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα σε δύο πόλεις της νότιας Σομαλίας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της αφρικανικής χώρας.

Στην πόλη Μάρκα, ένας καμικάζι αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, με αποτέλεσμα 13 άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλοι πέντε να τραυματιστούν. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ.

Περιφερειακός αξιωματούχος επιβεβαίωσε αργότερα πως έξι άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι 18 τραυματίστηκαν σε διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη Αφγκόγε, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα. Όπως είπε, δύο νάρκες πυροδοτήθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών σε πολυσύχναστη αγορά, επισημαίνοντας ότι η δεύτερη έκρηξη αποσκοπούσε στην πρόκληση αιματοχυσίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης που βρισκόταν σε εξέλιξη. Την Αφκόγε επισκέπτεται κάθε Τετάρτη πλήθος κτηνοτρόφων για την αγορά ζώων.

Μαχητές της Αλ Σαμπάμπ έχουν εντείνει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις τους, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις πασχίζουν να εντοπίσουν και να εξοντώσουν πυρήνες της τζιχαντιστικής οργάνωσης σε διάφορα σημεία της Σομαλίας.