Θύμα βιασμού και άγριας δολοφονίας έπεσε η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος, Σούζαν Ίτον με δράστη τον 27χρονο αγρότη, Γ.Π. σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης οι επικεφαλής της αστυνομίας στην Κρήτη.

Οπως αποκάλυψε η ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., στις ανακοινώσεις της που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο 27χρονος αγρότηες Γ.Π. και καθ’ ομολογίαν δολοφόνος φέρεται να βίασε την Αμερικανίδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, Νίκος Λαγουδάκης κατά τη νεκροψία διαπιστώθηκε πως η σορός της 60χρονης Αμερικανίδας έφερε σημάδια βίαιης εγκληματικής ενέργειας και πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέντευξη τύπου, ο 27χρονος δράστης βίασε την 60χρονη γυναίκα στη σπηλιά που εντοπίστηκε νεκρή.

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος καθ’ομολογία δράστης, όπως γράφει το flashnews.gr, το μεσημέρι της 2ης Ιουλίου, συνάντησε την 60χρονη πεζή κοντά στο Μνημείο Ευελπίδων στο Κολυμπάρι, τη χτύπησε με το αυτοκίνητο για να την ακινητοποιήσει, την άφησε αναίσθητη, στη συνέχεια την έβαλε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του και την μετέφερε στη σπηλιά στο Μάλεμε όπου και την βίασε

Ο χρόνος θανάτου της άτυχης γυναίκας προσδιορίστηκε ως το μεσημέρι της 2ης Ιουλίου και το κίνητρο της δολοφονίας ήταν σεξουαλικό.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετέχουν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Αστυνομκός Διευθυντής Χανίων Γιώργος Λυμπινάκης, ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων Πάρης Χινόπουλος και η υπεύθυνη του γραφείου τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης Ελένη Παπαθανασίου.

Το ένα ψέμα και τα δύο λάθη που οδήγησαν στην εξιχνίαση

ανοιχτό το κινητό του τηλέφωνο, αφήνοντας «ίχνη» από την παρουσία του στην περιοχή. Το αυτοκίνητο και το κινητό ήταν τα δύο λάθη. Ένα ψέμα και δύο λάθη οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 27χρονου Χανιώτη, καθ’ ομολογία δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton.

Ο 27χρονος, αγρότης και youtuber, πατέρας δύο παιδιών, φέρεται να έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για γνωστό ηδονοβλεψία. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε στην ομολογία του ότι είδε τυχαία την 60χρονη να κάνει τζόκινγκ και κάτι τον ερέθισε. Ετσι, την ακολούθησε με το αμάξι του και την ακινητοποίησε χτυπώντας την δυο φορές με το αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια, αφού κατέβηκε την πήρε και την έκλεισε στο πορτ παγκάζ για να την μεταφέρει σε άγνωστο σημείο. Η άτυχη Αμερικανίδα, όμως, αντιστεκόταν και καλούσε συνέχεια σε βοήθεια. Ετσι, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε ο ίδιος ο δολοφόνος, κατέβηκε σε πρώτη φάση και την μαχαίρωσε και επειδή η 60χρονη Αμερικανίδα συνέχισε να καλεί σε βοήθεια την έπνιξε με τα χέρια του.

Έτσι, μία κάμερα ασφαλείας που «έπιασε» το αυτοκίνητο του δολοφόνου να κινείται στην περιοχή του πρώην γερμανικού καταφυγίου όπου βρέθηκε το πτώμα της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton φέρεται να «ξεκλείδωσε» τις έρευνες και να οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη του 27χρονου Χανιώτη. Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν, ο φερόμενος δολοφόνος της 60χρονης βιολόγου, είχε σεξουαλικά κίνητρα για τη πράξη του και αφού την χτύπησε με το αυτοκίνητό του, την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ και στη συνέχεια, για να την κάνει να σταματήσει να ζητάει βοήθεια, την χτύπησε, την μαχαίρωσε και στο τέλος την έπνιξε με τα χέρια του, πριν αφήσει την σορό της, στη σπηλιά του γερμανικού καταφυγίου στο Μάλεμε.

Όταν πλέον βρέθηκε ενώπιον των αστυνομικών ο νεαρός Χανιώτης, γιος ιερέα και πατέρας δύο μικρών παιδιών, φέρεται να έπεσε στην πρώτη μεγάλη αντίφαση. Ενώ το αυτοκίνητο του είχε καταγραφεί να κινείται στην περιοχή την ημέρα της εξαφάνισης (και δολοφονίας της Suzanne), εκείνος ισχυρίστηκε ότι είχε να επισκεφθεί την περιοχή περίπου ένα μήνα. Η απάντηση αυτή χτύπησε «καμπανάκι» στους αστυνομικούς που κατάλαβαν ότι κάτι έκρυβε.

  • Save

Σε κατάσταση σοκ η γυναίκα του

Εν τω μεταξύ, η σύζυγος του φερόμενου δράστη, είναι σοκαρισμένη από την είδηση πως ο άνθρωπός της, φέρεται να είναι ο δολοφόνος της Αμερικανίδας. Ο άντρας της, σύμφωνα με όσα λέει το οικείο περιβάλλον του, δεν έδειχνε πως μπορούσε να κάνει κάτι τόσο αποτρόπαιο, καθώς έδειχνε ως ένας άνθρωπος με χιούμορ και χωρίς προβλήματα.

Η Σούζαν Ιτον αγνοούνταν για έξι μέρες, μέχρι που την βρήκαν περαστικοί οι οποίοι εξερευνούσαν την περιοχή. Εκεί άρχισαν τα ερωτήματα για τις Αρχές που από την αρχή θεωρούσαν πως κρύβεται το ενδεχόμενο σεξουαλικής πράξης πίσω από το έγκλημα.

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι για την αποκάλυψη του δράστη

Την ίδια ώρα, η κοινωνία στην περιοχή έχει σοκαριστεί πλήρως από την υπόθεση. Τόσο για το ότι ένας νέος άνθρωπος και πατέρας δύο παιδιών, προχώρησε σε αυτή τη πράξη, όσο και για το ότι έκρυβε πολύ καλά τα ψυχολογικά του προβλήματα. Δεν περίμεναν ότι θα μπορούσε να φτάσει σε μια τόσο αποτρόπαια πράξη ένας άνθρωπος, ο οποίος έδειχνε υπεράνω υποψίας.

Γιος ιερέα, αγρότης και πατέρας δύο παιδιών (ένα αγόρι 2 ετών και ένα κορίτσι ενός έτους), ο 27χρονος όπως αποδείχθηκε γνώριζε καλά την περιοχή όπου παράτησε την σορό της άτυχης Αμερικανίδας. Εχει μάλιστα και περιουσία στη συγκεκριμένη περιοχή όπου βρίσκεται το καταφύγιο, το οποίο είχε επισκεφτεί αρκετές φορές στο παρελθόν, όπου βιντεοσκοπούσε πλάνα, ανεβάζοντας τα στο Youtube, όπου διαθέτει δικό του κανάλι.

  • Save

Το ότι ήταν από τους λίγους που φέρεται να γνώριζε καλά το σημείο, μαζί με το στίγμα από το κινητό του, έφερε την αστυνομία στα ίχνη του, παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του. Συν ένα πανί που προέρχεται είτε από ομπρέλα, είτε από κάποιο στρατιωτικού τύπου σακίδιο, με το οποίο προσπάθησε να τη σκεπάσει και να τη μεταφέρει, που βοήθησε στον εντοπισμό του.

Η Suzanne Eaton είχε την τρομακτική ατυχία να βρεθεί στο διάβα του 27χρονου, ενός φαινομενικά «κανονικού» νέου της εποχής με «σκοτεινά» ένστικτα. Δεν υπήρχε κάποιο άλλο στοιχείο που να συνδέει θύμα και δράστη. Στη θέση της θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε άλλη γυναίκα.

Η Eaton είχε επισκεφθεί την Κρήτη και το Κολυμπάρι και άλλες φορές στο παρελθόν, πάντα για επιστημονικούς λόγους. Οι πληροφορίες που έφθασαν στην Αστυνομία, όσο ερευνούσε, ανέφεραν ότι η 60χρονη ήταν πραγματικά αφοσιωμένη στην επιστήμη της. Δεν έχανε συνεδρίαση, παρακολουθούσε όλες τις ομιλίες με ενδιαφέρον και έκανε αμέτρητες ερωτήσεις. Το πάθος της για την επιστήμη ήταν κάτι που αναγνώριζαν όλοι οι συνάδελφοι της.

  • Save

Νύχτα και μέρα αστυνομικοί συγκέντρωναν πληροφορίες για πιθανούς υπόπτους με βασικό άξονα ότι ο δράστης ήταν άνθρωπος από την περιοχή και γι’ αυτό γνώριζε το σπήλαιο. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό το σκοτεινό σπήλαιο, αυτό το δαιδαλώδες τεχνητό τούνελ, ήταν ένας χώρος που γοήτευε τον 27χρονο.