Πολιτική σύγκρουση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ και την αντιπολίτευση στα Σκόπια για τα όσα πρέπει να γίνουν μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Από την πλευρά του ο Ζάεφ διαμηνύει πως οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, απορρίπτοντας το αίτημα του VMRO για τεχνοκρατική κυβέρνηση θητείας 100 ημερών και για ειδική έρευνά με καινούργιο γενικό εισαγγελέα όσον αφορά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για παρατυπίες στην ψηφοφορία.

Παράλληλα ο Ζόραν Ζάεφ άφησε υπόνοιες για πρόωρες εκλογές σε περίπτωση που δεν συγκεντρώσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Γύρω στις 10 Οκτωβρίου είναι η διορία για να πούμε στους πολίτες ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, ελπίζω πως θα μπορούμε να ανακοινώσουμε την διασφάλιση της πλειοψηφίας δύο τρίτων», δήλωσε ο Ζάεφ.

Η νομοθεσία στα Σκόπια προβλέπει προεκλογική περίοδο 100 ημερών σε περίπτωση που ανακοινωθούν ωστόσο ο Ζάεφ υπογράμμισε ότι η απώλεια τόσων μηνών δεν συνάδει με το εθνικό συμφέρον, αφήνοντας έτσι υπονοούμενο ότι μπορεί να ενεργοποιήσει έκτακτες πρόνοιες που επιτρέπουν προσφυγή στις κάλπες ακόμα και σε 45 ημέρες.

Μάλιστα ο Ζάεφ ξεκαθάρισε μάλιστα πως δεν προτίθεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του VMRO, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, καθώς δεν υπάρχει τίποτε να συζητήσουν.