Ξεκάθαρα μηνύματα σε σχέση με τη συνταγματική αναθεώρηση αλλά και με την οικονομία στέλνει η Ν.Δ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει αφενός ότι δεν θα επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα «να ευτελίσει αυτή τη μείζονα θεσμική διαδικασία» και προειδοποιώντας αφετέρου για τον συνεχιζόμενο κατήφορο της Ελλάδας όπως αποτυπώνεται στη νέα υποχώρησή της κατά πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη Doing Business 2019.

«Στην 72η θέση μεταξύ 190 χωρών και κολλημένοι στην τελευταία θέση μεταξύ αναπτυγμένων χωρών του ΟΟΣΑ. Και κάποιοι εντός και εκτός Ελλάδος έχουν το θράσος να ισχυρίζονται πως “πάμε καλύτερα”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εκφράζει με ολοένα και πιο έντονο τρόπο την ανησυχία του για την πορεία της οικονομίας και την «παγίδα της χαμηλής ανάπτυξης» στην οποία έχει βάλει τη χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Την ίδια ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση, που την προσεχή Τρίτη θα δημοσιοποιήσει τις προτάσεις της για τον νέο καταστατικό χάρτη, δηλώνει αποφασισμένη να υπερασπιστεί και στη Βουλή την ανάγκη για μια τολμηρή και ευρεία συνταγματική αναθεώρηση. «Αυτό χρειάζεται η χώρα και όχι να “συριζοποιηθεί” ακόμη και το Σύνταγμά της, όπως θέλει ο κ. Τσίπρας», σχολιάζουν χαρακτηριστικά στην Πειραιώς.

«Στη διάρκεια της επικείμενης κοινοβουλευτικής συζήτησης η Ν.Δ. θα αναδείξει όλες τις αναγκαίες συνταγματικές αλλαγές για την Ελλάδα που αξίζουμε και όλοι οι βουλευτές θα αναλάβουν τις ευθύνες τους», ξεκαθάρισε χθες η Πειραιώς, η οποία έδωσε σκληρή απάντηση και στο κυβερνητικό σχόλιο ισχυρισμό περί «ολικής κυβίστησης» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τον όρο κυβίστηση προφανώς γιατί ντρέπεται τη λέξη kolotoumba που καθιέρωσε διεθνώς», σχολίασε δηκτικά η Ν.Δ., η οποία αποδόμησε μια σειρά από προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας ότι «κυβίστηση σημαίνει:

● Να επιδιώκεις να καθιερώσεις και στο Σύνταγμα τα δημοψηφίσματα, όταν έχεις γίνει ο περίγελος της οικουμένης με την κωλοτούμπα που έκανες στο δημοψήφισμα του 2015.

● Να θες να αποσυνδέσεις την προεδρική εκλογή από τις εθνικές εκλογές, όταν την έχεις χρησιμοποιήσει για να ρίξεις μια κυβέρνηση, τάζοντας δήθεν ότι θα σκίσεις τα Μνημόνια.