Με αντικείμενο το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις Λαϊκές Αγορές το οποίο θα προταθεί προς ψήφιση στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Ν. Παπαθανάσης, πραγματοποίησαν σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Π. Σταμπουλίδη και του προέδρου της ΠΟΣΠΛΑ, Δ. Μουλιάτου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, διαπιστώθηκε απ΄όλες τις πλευρές συμφωνία επί των βασικών αξόνων του νομοσχεδίου, που παρουσιάστηκαν από την ηγεσία του υπουργείου. «Διαφαίνεται πως το νέο νομοσχέδιο υπηρετεί το στόχο και την προτεραιότητά μας που είναι η διασφάλιση της προστασίας των καταναλωτών και της εύρυθμης λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών», επεσήμανε κατά τη συζήτηση ο κ. Πατούλης.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης λαϊκών και υπαίθριων αγορών Σταύρος Μελάς και ο διευθυντής της διεύθυνσης λαϊκών αγορών της περιφέρειας Αττικής Χάρης Πασβαντίδης.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «Αντικείμενο της σημερινής συνάντησης ήταν να συμφωνήσουμε και να δούμε τους βασικούς άξονες του νέου νομοσχεδίου που θα προτείνει προς ψήφιση στη Βουλή το Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να περάσουν οι λαϊκές αγορές σε μία νέα εποχή. Είμαι ευτυχής που υπήρξε πολύ θετικό κλίμα και ταύτιση απόψεων ως προς τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου, έτσι ώστε από αύριο να ξεκινήσω και τη διαβούλευση με όλους τους υπόλοιπους φορείς και να είμαστε σύντομα έτοιμοι προς την έναρξη της νομοθετικής διαδικασίας».

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι « Είναι ανάγκη και προτεραιότητα να διασφαλιστεί πως οι Λαικές Αγορές θα προσφέρουν στους καταναλωτές ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα σε χαμηλές τιμές, σε συνθήκες απόλυτης νομιμότητας και διαφάνειας και φαίνεται πως το νομοσχέδιο, αυτό το κατοχυρώνει.