Σεισμός στην Αθήνα: Καθησυχαστικός ήταν στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον σημερινό σεισμό στην Αθήνα ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δρ. Λέκκας σχολίασε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δόνηση έλαβε χώρα εντός του αστικού ιστού και εξήγησε: «Στο Μαρούσι και στην Κηφισιά δεν έχουμε ρήγματα στην επιφάνεια, αποτελούν συνέχεια του ρήγματος της Πάρνηθας και της Πεντέλης. Δεν είναι ικανά να δώσουν δυνατό σεισμό, να μην ανησυχούν οι πολίτες».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το επίκεντρο εντοπίζεται στη βόρεια πλευρά του Ολυμπιακού Σταδίου. Ο ίδιος εξήγησε ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός καθώς το επίκεντρο βρίσκεται στον κορμό του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Χουλιάρας: Συνηθισμένη επιφανειακή δόνηση, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, έκανε λόγο για συνηθισμένη επιφανειακή δόνηση, τονίζοντας μέσω Facebook πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Σεισμός 2,9 ρίχτερ αναστάτωσε την Αττική

Σεισμός μεγέθους 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Αττική σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 3,7 χιλιόμετρα.