Σεισμός – Χαλκιδική: Αλεπάλληλοι μετασεισμοί σημειώθηκαν μετά τον πρώτο ισχυρό σεισμό έντασης 5,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Χαλκιδικής λίγο πριν τις 2 μμ το μεσημέρι της Κυριακής (16/1).

Όπως κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις 2:26 μμ καταγράφηκε μετασεισμός έντασης 4,4 Ρίχτερ, ενώ ακολούθησε νέος μετασεισμός 3,2 Ρίχτερ στις 3 το μεσημέρι. Από τη στιγμή της πρώτης δόνησης έχουν καταγραφεί πολλοί μετασεισμοί μεγάλου μεγέθους. Συγκεκριμένα, μέσα σε 18 λεπτά καταγράφηκαν τέσσερις σεισμοί 2,8, 2,6, 2,7 και 2,9 Ρίχτερ στην περιοχή του βορείου Αιγαίου, λίγα λεπτά μετά την πρώτη δόνηση.

Σύμφωνα με την καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού των 5,4 Ρίχτερ βρίσκεται 137 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, στη θάλασσα της Χαλκιδικής. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 19,3 χιλιόμετρα, αναφέρει η ίδια πηγή.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Θεσσαλονίκη, ενώ τη δόνηση ένιωσαν και κάτοικοι της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, το επίκεντρο του σεισμόυ «είναι πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας, σε παρακλάδι του και θέλει προσοχή και παρακολούθηση για αυτόν τον λόγο».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.