Σε… συλλέκτη βραβείων στην Α1 μπάσκετ των ανδρών εξελίσσεται ο Νικ Καλάθης.

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος της σεζόν 2017-18, ενώ αναδείχθηκε ακόμη πολυτιμότερος παίκτης (MVP) και καλύτερος αμυντικός της χρονιάς. Ωστόσο, οι διακρίσεις του 29χρονου άσου, ο οποίος στέφθηκε την παρελθούσα περίοδο πρωταθλητής Ελλάδας με το «τριφύλλι» δεν σταμάτησαν εκεί. Και αυτό γιατί σήμερα (27/7) ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε ότι ο Καλάθης αναδείχθηκε δημοφιλέστερος παίκτης της σεζόν στο πρωτάθλημα.

Ο άσος των «πρασίνων» συγκέντρωσε ποσοστό 43,98% στην ψηφοφορία που διοργάνωσε ο ΕΣΑΚΕ και στην οποία συμμετείχε αποκλειστικά το φίλαθλο κοινό, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, με 19,03%. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ακόμη ένας παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, με 10,75%.

«Όλες αυτές οι διακρίσεις, με κορυφαία την ανάδειξή μου σε MVP του πρωταθλήματος, αποτελούν μεγάλη τιμή για μένα» δήλωσε ο Καλάθης και συμπλήρωσε: «Ευχαριστώ όλους τους προπονητές, τους αθλητές και τους φιλάθλους που με ψήφισαν. Προσπαθώ να δουλεύω όσο πιο σκληρά μπορώ όταν βρίσκομαι στο παρκέ, στην προπόνηση και στους αγώνες μαζί με τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου. Χωρίς αυτούς και χωρίς τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που μας στηρίζουν με όλη τους την καρδιά δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ