«Η άμεση προσφυγή στις κάλπες, αποτελεί αίτημα και ανάγκη της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, που δεν αντέχει άλλο. Κι όλα δείχνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αποδράσει», τονίζει η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξη της στο ethnos.gr και δηλώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος, ανά πάσα στιγμή, να δώσει τη μάχη των εκλογών».

Σχολιάζει πως «ο Κυρ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι αν κάνει εκλογές το φθινόπωρο, θα γλιτώσει την πλήρη κατάρρευση των ποσοστών της ΝΔ», όμως «πλανάται πλάνην οικτρά». Υποστηρίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης, παρά την εικόνα που θέλει να προβάλλει, γνωρίζει ότι έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας, και γι’ αυτό άλλωστε οργανώνει όλες του τις κινήσεις με ορίζοντα το φθινόπωρο». Παράλληλα σχολιάζει ότι «θέλει πολύ θράσος να μας κάνει μαθήματα “λογικής και μέτρου”, αυτός ο οποίος δεν δίστασε να φορέσει την περικεφαλαία του Μακεδονομάχου και να κατεβάσει το κόμμα του σε συλλαλητήρια μαζί με τη Χρυσή Αυγή, θυσιάζοντας το συμφέρον της χώρας μας, στο βωμό της ψηφοθηρίας και του κομματικού του συμφέροντος».

 

Η κυρία Σβίγκου αναφέρει ότι για την αντιμετώπιση της ακρίβειας «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θέλει να πάρει δραστικά μέτρα» και «προσπαθεί να προστατεύσει τα υπερκέρδη των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας». Αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης θα φύγει και θα αφήσει πίσω του μια κοινωνία βαθιά τσακισμένη από την ακρίβεια, τη ραγδαία φτωχοποίηση, τις διαρκώς αυξανόμενες ανισότητες. Αλλά κι ένα κράτος τραυματισμένο από καθεστωτικές πρακτικές, όπου επικρατεί η αδιαφάνεια, η τακτοποίηση “ημετέρων”, ο ευτελισμός των θεσμών, η προσπάθεια μετατροπής της Δικαιοσύνης σε εργαλείο καθεστωτικής αδικίας». Προσθέτει δε ότι και «η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά, όπως και γενικότερα, στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, είναι ένας λόγος για να γίνουν εκλογές μια ώρα αρχύτερα, για να φύγει αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση».

 

Τονίζει ότι τα προβλήματα μπορεί να τα αντιμετωπίσει μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση και όχι η σημερινή που «μεροληπτεί συστηματικά υπέρ των ισχυρών, υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων», για να σημειώσει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αγωνίζεται και θα συνεχίσει να αγωνίζεται υπέρ των συμφερόντων τής μεγάλης πλειοψηφίας τής κοινωνίας, που κάθε μέρα που περνά πλήττεται από αυτή την βαθιά αντιλαϊκή, εμμονικά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, που υπηρετεί συγκεκριμένα και ιδιοτελή συμφέροντα».

 

Η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι το επικαιροποιημένο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος θα παρουσιαστεί από τον πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα και ότι «πρόκειται για ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο, απολύτως κοστολογημένο, ικανό όχι μόνο να προσφέρει ανακούφιση και λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, αλλά και ελπίδα και προοπτική για το μέλλον». Επιπλέον αναφέρει ότι τα ψηφοδέλτια θα είναι έτοιμα στο τέλος Ιουλίου και «θα περιλαμβάνουν τους πραγματικά “άριστους”, αυτούς της καθημερινότητας και της κοινωνίας, αφού σε αυτά θα συμμετέχουν νέοι και νέες, εργαζόμενοι και άνεργοι, επιστήμονες και συνδικαλιστές, αγρότες και μικρομεσαίοι, άνθρωποι που έχουν παρουσία στην αυτοδιοίκηση, στα κινήματα, σε τοπικούς αγώνες». «Θα αποτυπώνουν τον ισχυρό, διευρυμένο, ακόμα πιο ριζωμένο στην κοινωνική πραγματικότητα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα δώσει ελπίδα και προοπτική και θα αλλάξει τη χώρα», τονίζει.

 

«Θα είμαστε πρώτο κόμμα, από την πρώτη κάλπη. Αυτό θα αλλάξει τα δεδομένα και θα δημιουργήσει μια νέα δυναμική», σημειώνει η Ράνια Σβίγκου. Προσθέτει ότι «όσοι, σήμερα, αοριστολογούν και δεν παίρνουν θέση, θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να αποφασίσουν» αν θέλουν μια κυβέρνηση Μητσοτάκη, «μια νεοφιλελεύθερη Δεξιά που θα ιδιωτικοποιεί ότι έχει απομείνει δημόσιο», «μια Υγεία και μια Παιδεία μόνο για όσους έχουν χρήματα», «ένα κράτος στην υπηρεσία ιδιωτικών, επιχειρηματικών συμφερόντων» ή «μια προοδευτική κυβέρνηση που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα προστατεύει την κοινωνική συνοχή, θα εγγυάται την κοινωνική ειρήνη, την ασφάλεια και την προοπτική για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας…».