Καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις πριν από λίγες ημέρες, η αγωνία των γονιών και των παιδιών είναι πώς θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο τα Πανεπιστήμια. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων με θέμα το άνοιγμα των σχολείων και  των Πανεπιστημίων.

Μικρές αλλαγές για τα μέτρα ασφάλειας που ισχύουν για μαθητές, διαφορετικά όμως για τους εκπαιδευτικούς, τόνισε συνοψίζοντας:

Οι μαθητές όπως πέρυσι, καλούνται σε δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ την εβδομάδα, ενώ οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε νοσήσεως, είτε εργαστηριακό τεστ που διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα.

Προς τιμήν τους οι εκπαιδευτικοί έχουν υψηλότερα από το μέσο όρο ποσοσοτά εμβολιασμού, είπε ο υφυπουργός Παιδείας.

Δυστυχώς , πολλοί γονείς δεν έκαναν την προηγούμενη χρονιά αυτοδιαγνωστικά τεστ στα παιδιά κι απλώς συμπλήρωναν δήλωση, επεσήμανε επίσης.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουμε την εξεταστική του Σεπτεμβρίου και ήδη έχει βγεί υπουργική απόφαση για τα μαθήματα.

«Εναλλακτικά των δύο μη δωρεάν εργαστηριακών τεστ δυο φορές την εβδομάδα προσφέρεται το εμβόλιο. Είναι σύσταση και παράκληση»

Στα Πανεπιστήμια τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου ξεκινούν από 1η Οκτωβρίου  και για φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό ισχύουν τα μέτρα είτε εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νοσήσεως είτε εργαστηριακού τεστ, είπε προσθέτοντας ότι: