Πρωταθλήτρια Ελλάδας για 8η σερί σεζόν και 12η στην ιστορία της αναδείχθηκε η γυναικεία ομάδα πόλο  του Ολυμπιακού, η οποία ολοκλήρωσε μία ονειρεμένη σεζόν πανηγυρίζοντας το treble (Euroleague και Κύπελλο) για πρώτη φορά στα χρονικά του γυναικείου πόλο.

Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν 7-4 στον τρίτο τελικό των play off επί της Βουλιαγμένης και πανηυγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου, ξεπερνώντας τη σημερινή τους αντίπαλο στη σχετική λίστα, καθώς η ομάδα του Λαιμού μετρά 11 πρωταθλήματα.

Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και στο σημερινό που έγινε στο «Παπαστράτειο», ο  Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από το ξεκίνημά του, παρότι το ματς ήταν αρκετά κλειστό.

Από το τελικό σκορ γίνεται αντιληπτό ότι οι δύο ομάδες έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην άμυνα, με αυτή της Βουλιαγμένης να μπαίνει πιο δυνατά στο πρώτο οκτάλεπτο και να ξεφεύγει στο σκορ με 3-1.

Οι γηπεδούχες, όμως, αντέδρασαν γρήγορα και «απάντησαν» με σερί 3-0 στο δεύτερο, παίρνοντας το προβάδισμα στο ημίχρονο με 4-3. Από τότε τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη ανέλαβαν πλήρως τα ηνία, διευρύνοντας το προβάδισμα τους σε 5-3 στο τρίτο οκτάλεπτο.

Με «γρανιτένια» άμυνα δέχθηκαν μόνο ένα γκολ στο δεύτερο μέρος και δικαίως έφτασαν στη νίκη, χάρις στην οποία πανηυγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 3-0, 1-0, 2-1

Οι σκόρερ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αβραμίδου 1, Ελ. Πλευρίτου 2, Τσουκαλά 1, Β. Πλευρίτου 1, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου 1.
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Ξενάκη 3, Πάτρα 1.