Ενα βήμα μακριά από την κορυφή του κόσμου βρίσκεται η εθνική υδατοσφαίρισης νέων γυναικών. Στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U20, που διεξάγεται στη Νετάνια του Ισραήλ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν εμφανώς ανώτερο από την Ουγγαρία, επικράτησε σχετικά εύκολα με 13-8 και “έκλεισε θέση” στον τελικό, όπου αύριο (16/10) στις 7 μ.μ. θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα μεταξύ Ισπανίας και Ιταλίας.

Η εθνική σκόραρε στις δύο πρώτες επιθέσεις της, με πέναλτι που κέρδισε και αξιοποίησε η Μυριοκεφαλιτάκη και με σουτ της Κατσιμπρή από την περιφέρεια. Στη συνέχεια οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου δυσκολεύτηκαν απέναντι στην κλειστή ουγγρική άμυνα και προσωρινά οι Μαγυάρες ισοφάρισαν σε 2-2, αλλά η μονοδιάστατη επίθεσή τους (έψαχναν σχεδόν αποκλειστικά πάσα στα 2μ.) “διαβάστηκε” γρήγορα από την ελληνική ομάδα. Με τέρματα της Μυριοκεφαλιτάκη σε παίκτρια παραπάνω (από εξαιρετική ασίστ της Κανετίδου) και της Νίνου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενο με 4-2.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Ουγγαρία βρήκε ένα γκολ από τη φουνταριστή της, αλλά πολύ σύντομα η εθνική πήρε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Με εξαιρετική άμυνα, κάποιες καλές επεμβάσεις της Ζαφειράκη και πολυφωνία στην επίθεση (παρότι υπήρξαν και κάποιες βεβιασμένες επιλογές), οι Ελληνίδες διεθνείς έκαναν ένα σερί 4-0 και ξέφυγαν 8-3, στις αρχές της τρίτης περιόδου. Αν και οι Μαγυάρες, που στον χθεσινό προμιτελικό με την Ολλανδία επέστρεψαν από το -4 και νίκησαν, δεν παράτησαν το παιχνίδι, η κυριαρχία της εθνικής δεν αμφισβητήθηκε ουσιαστικά και η λήξη του αγώνα βρήκε τις παίκτριες της “γαλανόλευκης” να πανηγυρίζουν τη θριαμβευτική πρόκριση στον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 3-1, 4-4, 2-1

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Ζαφειράκη, Τριχά 2, Φουντωτού, Σιούτη 2, Κανετίδου 3, Γιαννοπούλου, Νίνου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Κατσιμπρή 2, Μπιτσάκου, Κοντονή 1, Τορνάρου, Καρύτσα.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κάκας, Αουμπέλι, Τέλεκ, Περεστέγκι-Νάγκι 3, Τατράι, Βαλεντίν 1, Μπάκσα 1, Πέτικ, Κουντέλα, Σέγκεντι 1, Πότσε, Ντομσόντι 2, Νέσμελι