«Πυρ ομαδόν» κατά Τσίπρα για την ομιλία στο Υπουργικό! Παραιτήσεις ζητάνε ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής

Παραιτήσεις ή αποπομπές ζητά η Αντιπολίτευση με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει ως ανούσιο επικοινωνιακό τέχνασμα την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για την εθνική τραγωδία από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου.

Όπως τονίζει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στην πολιτική οι ευθύνες, για να έχουν κάποιο νόημα, πάντα συνοδεύονται είτε με παραιτήσεις, είτε με αποπομπές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ

«Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ολόκληρες μέρες από την εθνική τραγωδία για να συνειδητοποιήσει ο κ.Τσίπρας τις αυτονόητες πολιτικές ευθύνες που έχει ως πρωθυπουργός.

Στην πολιτική, ωστόσο, οι ευθύνες, για να έχουν κάποιο νόημα, πάντα συνοδεύονται είτε με παραιτήσεις, είτε με αποπομπές. Αλλιώς είναι ανούσια επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει στα δύο αμείλικτα ερωτήματα που έχουν πια όλοι οι πολίτες:

Γιατί η κυβέρνησή του δεν έλαβε κανένα μέτρο πρόληψης, ενώ όλοι γνώριζαν τις ακραίες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν στην ανατολική Αττική;

Και κυρίως: Γιατί, όταν τους ξέφυγε η πυρκαγιά, δεν ενημέρωσαν αμέσως τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με συνέπεια να θρηνούμε μέχρι στιγμής 86 θύματα;».

Κίνημα Αλλαγής: «Η παραίτηση είναι μονόδρομος»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση από το Κίνημα Αλλαγής, που αναφέρει πως «ο κ. Τσίπρας μετά το κυνικό και απεχθές show που έστησε το βράδυ της καταστροφής, προχώρησε σήμερα στο δεύτερο μέρος ενώπιον του Υπουργικού του Συμβουλίου».

«Ο κ.Τσίπρας φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία. Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  οδήγησαν στο χαμό τόσων ανθρώπων, οδήγησαν σε μια καταστροφή», συνεχίζει το Κίνημα Αλλαγής και συμπληρώνει: «Η προσπάθεια να βρει άλλοθι στο παρελθόν, «στη χώρα που παρέλαβε» είναι προκλητική, προσβλητική και αποδεικνύει τον πανικό τους».

«Το ερώτημα επομένως που τίθεται είναι αν αυτοί που φέρουν αυτές τις εγκληματικές ευθύνες, μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών. Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ», αναφέρουν από το Κίνημα Αλλαγής, για να καταλήξουν πως «όποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη , δεν το κάνει ενώπιον του Υπουργικού του Συμβουλίου, αλλά ενώπιον του Ελληνικού λαού.  Η παραίτηση είναι μονόδρομος».

Ποτάμι: «Ανάληψη ευθύνης μόνο στα λόγια και δίχως παραιτήσεις ή αποπομπές δεν υπάρχει»

«H κατακραυγή που ξεσήκωσε η προκλητική παράσταση των υπουργών του χθες, ανάγκασε τον κ.Τσίπρα να αλλάξει ρεπερτόριο», αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου και συνεχίζει: «Προσπαθώντας να καταλαγιάσει λίγο την αγανάκτηση των πολιτών, είπε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη».

«Την ίδια στιγμή ο ίδιος και οι υπουργοί του επιμένουν ότι όλα έγιναν καλά και δεν υπήρξε κανένα λάθος. Πολιτική ευθύνη σημαίνει αναγνώριση λαθών και παραλείψεων και η ανάληψή της οδηγεί υποχρεωτικά σε παραιτήσεις», αναφέρει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και καταλήγει: «Ανάληψη ευθύνης μόνο στα λόγια και δίχως παραιτήσεις ή αποπομπές δεν υπάρχει. Πρόκειται για καθαρή υποκρισία, την οποία η κοινωνία αντιλαμβάνεται και θα τιμωρήσει».

By |2018-07-27T20:56:57+00:00Ιούλιος 27th, 2018|ΠΟΛΙΤΙΚΗ|0 Comments

Leave A Comment

three − two =