Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η ΝΔ με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» το οποίο ισχυρίζεται ότι ήταν γνωστή η ύπαρξη νεκρών, από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, λίγες ώρες πριν τη σύσκεψη του κυβερνητικού επιτελείου της 23ης Ιουλίου.

«Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας», καταλογίζει η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, ενώ την χαρακτηρίζει κυνική και αδίστακτη.

Η ανακοίνωση:

«Ένα ακόμα δημοσίευμα, αυτή τη φορά της “Καθημερινής”, επιβεβαιώνει, με αδιάψευστα πλέον στοιχεία, ότι την ώρα που ο κ. Τσίπρας, οι υπουργοί του και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες καθησύχαζαν τους πολίτες ότι η κατάσταση στο Μάτι είναι υπό έλεγχο, γνώριζαν ήδη την ύπαρξη τουλάχιστον 4 νεκρών, όπως και ότι σε εξέλιξη βρισκόταν μια πρωτοφανής καταστροφή.

Αποδεικνύεται και με δημόσια πλέον στοιχεία ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες και να αποποιηθούν τις δικές τους ευθύνες.

Θα το ξαναπούμε: Ανίκανους πολιτικούς έχουμε ξαναδεί σε αυτήν τη χώρα. Τόσο κυνικούς, αδίστακτους, ανεύθυνους και χωρίς ίχνος ντροπής, ποτέ».