O βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει την ρύθμιση για την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος δε, έσπευσε να επισημάνει ότι οι ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ διαλύουν τους ΑΝΕΛ: «Για την ΝΔ το καταλαβαίνω να θέλει να διαλυθούν τα μικρά κόμματα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ όμως που έχει κυβερνητικό σύμμαχο ένα μικρό κόμμα δεν το καταλαβαίνω» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κατσίκης άσκησε σφοδρή κριτική και για την απλη αναλογική για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ωστόσο, «το κερασάκι στην τούρτα» όπως είπε είναι η κατάτμηση των περιφερειών και η παροχή δυνατότητας τους αρχηγούς των κομμάτων να δηλώνουν υποψηφιότητες σε 3 αντί 2 περιφερειών.

«Ρωτώ και ρωτώ κυρίως τους βουλευτές της συμπολίτευσης που εκλεγόμαστε στο υπόλοιπο Αττικής. Με ποιο τρόπο εξασφαλίζεται η αντιπροσωπευτικότητα όταν από 15 έδρες πάμε σε 14; Όταν η περιοχή μας θα αποσχιστεί; Όταν η περιφέρεια Αττικής χάνει μια έδρα και παει στην Αχαία; Όταν οι άνθρωποι που μας εμπιστεύτηκαν θα επιλέξουν ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καν. Πως θα βοηθήσει τα μικρά κόμματα;» σημείωσε.

Αναφορικά με την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε ότι «Η απλή αναλογική είναι ιδεοληπτική. Θα καταψηφίσω».