Με έργα ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» οι Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Ηπείρου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο ήδη έχουν ενταχθεί έργα και σε άλλες περιφέρειες της χώρας ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ πρόσθετη χρηματοδότηση παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε σχετικά ότι η διαδικασία ένταξης γίνεται με όρους διαφάνειας ώστε να γίνει πράξη η δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι όλοι οι δήμοι θα ενταχθούν στο «Αντώνης Τρίτσης».

Ειδικότερα, για τις τρεις νέες περιφέρειες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα προβλέπονται:

Για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Με προϋπολογισμό 3,9 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούνται δράσεις για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, την πρόσβαση σε γεωργική γη και υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας.

Για την Περιφέρεια Ηπείρου: Με προϋπολογισμό 7,2 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούνται δράσεις αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ίδρυσης οικισμών και έργα διευθέτησης ρέματος Ξηροποτάμου στη Θεσπρωτία.

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου: Με προϋπολογισμό 23,8 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούνται πάνω από 13 έργα, μεταξύ των οποίων ο απομακρυσμένος έλεγχος διαρροών εσωτερικών & εξωτερικών δικτύων ύδρευσης στον Δήμο Επιδαύρου, έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στους δήμους Ερμιονίδας και Σπαρταίας αλλά και έργα αγροτικής οδοποιίας σε αρκετούς δήμους της Περιφέρειας. Επιπλέον, χρηματοδοτούνται έργα όπως η επανάχρηση τουριστικού περιπτέρου στη Μονεμβασιά, η επισκευή-ανακαίνιση του κτιρίου Σπυρόπουλου στον Δήμο Σπάρτης αλλά και η ανέγερση σχολικού κτιρίου στον Δήμο Ελαφονήσου.