Ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 εκτός έδρας την ΑΕΚ και κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή στη super league 1.

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για 45η φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε των play off της Super League.

Επικράτησαν με 2-1 της ΑΕΚ και βρέθηκαν στο +19 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ (78 έναντι 59), διαφορά που δεν καλύπτεται στο υπόλοιπο της περιόδου από τους «ασπρόμαυρους».

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μπήκε πολύ δυνατά στο ματς κι απείλησε μόλις στο 5΄ με τον Σβάρνα να απομακρύνει τη μπάλα στην πρσπάθεια του Μασούρα να σκοράρει μετά την εξαιρετική ασίστ του Φορτούνη. Τεράστια ευκαιρία έχασε ο Ολυμπιακός στο 13΄  με τον Ελ Αραμπί να πιάνει την γυριστή κεφαλιά από τη σέντρα του Φορτούνη και να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα και μετά έφυγε άουτ. Νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία είχαν οι «ερυθρόλευκοι» για να προηγηθούν στο 20΄, με τον Φορτούνη αυτή την φορά με φοβερό σουτ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ της Ένωσης.

Στο 38΄ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με το 20ό τέρμα του Ελ Αραμπί στο πρωτάθλημα.  Ακριβώς στο 45΄ ο Καμαρά, μετά από προσπάθεια που ξεκίνησε και πάλι από τον Μπουχαλάκη (είχε δώσει την πάσα στον Μασούρα στην φάση του πρώτου γκολ των Πειραιωτών), «έγραψε» το 2-0 με σουτ και τα πράγματα έδειχναν να παίρνουν το δρόμο τους.

Από κόρνερ του Λιβάγια στο 66΄ και προσωρινή απόκρουση του Σα πάνω στην γραμμή, ο Αραούχο από πολύ κοντά μείωσε σε 1-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ντέρμπι.

Διαιτητής: Κλεμόν Τουρπάν (Γαλλία)
Κίτρινες: Λιβάγια – Σεμέδο, Μπουχαλάκης

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας (89΄ Χριστόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Αλμπάνης (31΄ Οικονόμου), Βέρντε (83΄ Μαχαίρας), Λιβάγια, Αραούχο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουΐ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης (71΄ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (77΄ Καφού), Ελ Αραμπί (77΄ Χασάν)