Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει σήμερα (19:00) στο Έρεβαν την Αρμενία για την προτελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2020 και μπορεί να έχει αποκλειστεί αλλά όπως είπε ο Τζον Φαν’τ Σιπ  το κίνητρο παραμένει: «Υπάρχει πολύ κίνητρο στην ομάδα μας γιατί μπορεί να μην παίζουμε για πόντους, αλλά για να δείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά. Μας ενδιαφέρει η απόδοση μας. Πιστεύουμε σε αυτό που χτίζουμε. Πρέπει να δείξουμε ότι χτίζουμε κάτι και μακάρι να συνεχιστεί αυτό που κάναμε και με τη Βοσνία».

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό πλάνο κόντρα στην Αρμενία και αν αυτό επηρεάζεται από τις αλλαγές είπε: «Η ομάδα δεν είναι μόνο οι 11 που έπαιξαν με τη Βοσνία. Είναι μια διαδικασία και όλοι όσοι έχουμε επιλέξει πρέπει να μπορούν να παίξουν με την Εθνική. Κάποια στιγμή θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα. Στο ματς με τη Βοσνία υπήρχε καλή ενέργεια και παίξαμε το ποδόσφαιρο που θέλαμε και γι’ αυτό κρατήσαμε πολλούς από εκείνους τους παίκτες. Αύριο ίσως δούμε πάλι πολλούς από εκείνους που έπαιξαν με Βοσνία.  Θα δούμε αν θα παίξει ο Βασιλειάδης αλλά είναι καλό που είναι εδώ να τον δούμε. Δεν γίνεται να βασίζεσαι μόνο σε 23 παίκτες».

Σε ερώτηση για το τι μπορεί να περιμένουν οι Έλληνες οπαδοί από τη νέα εθνική τόνισε: «Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε με το παρελθόν, πρέπει να δούμε τι έχουμε τώρα. Οι παίκτες που έπαιξαν με τη Βοσνία, όπως οι Λημνιός, Γιαννούλης, Μάνταλος και Τσιμίκας, αλλά και όλοι όσοι έπαιξαν, συνέχισαν την καλή τους απόδοση και με τις ομάδες τους. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία και αλληλοβοήθεια με τις ομάδες. Ακόμα χτίζουμε, ακόμα βλέπουμε παίκτες που παίζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό γιατί πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα στα προκριματικά για το Κατάρ».

Εκ μέρους των παικτών ο διεθνής αμυντικός της ΑΕΚ Μιχάλης Μπακάκης μιλώντας για το ποιες αλλαγές έφερε στην εθνική ο Τζον Φαν’τ Σιπ τόνισε: «Ο προπονητής έχει βάλει κάποιους κανόνες, έχει περάσει νέο πλάνο και όλοι προσπαθούμε να το τηρούμε κατά γράμμα. Έχοντας διάθεση και δίψα, μπορούμε να κάνουμε όμορφα πράγματα και όλοι είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε νίκες».