Ελλάδα νίκησε τη Σουηδία με 2-1 στο ΟΑΚΑ, πανηγύρισε το πρώτο τρίποντο στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 και ελπίζει ξανά ότι μπορεί να πάει στο Κατάρ.

Η Ελλάδα παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με σύστημα 3-5-2. Οι Μαυροπάνος, Τζαβέλλας και Χατζηδιάκος βρίσκονταν στα στόπερ, με τον Ανδρούτσο στα δεξιά και τον Τσιμίκα στα αριστερά. Στον άξονα ξεκίνησαν οι Ζέκα – Μπουχαλάκης με τον Μπακασέτας να αγωνίζεται πίσω απ’ το επιθετικό δίδυμο των Παυλίδη και Δουβίκα. Το ξεκίνημα ήταν κακό με τους Σουηδούς να απειλούν σοβαρά την εστία του Βλαχοδήμου στο 4’.

Έπειτα από απομάκρυνση της Εθνικής στην περιοχή, ο Σβάνμπεργκ έπιασε το σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Η εθνική μετά το πρώτο δεκάλεπτο ανέβασε την απόδοσή της και μάλιστα θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 28’ όταν ο Παυλίδης εκμεταλλεύτηκε βαθιά μπαλιά, νίκησε τον Λίντελεφ, έκανε την ντρίμπλα, άδειασε τον αντίπαλό του, έκανε το σουτ, όμως ο Όλσεν με τα ακροδάκτυλα έδιωξε.

Η Σουηδία μπήκε πολύ πιο δυνατά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και έκλεισε την εθνική στα καρέ της. Όμως κόντρα στην ροή του αγώνα η Ελλάδα πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 62’ με τον Μπακασέτα. Μάλιστα λίγα λεπτά αργότερα ο Μπουχαλάκης έχασε μοναδική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της εθνικής.

Στο 74΄’ ο Παυλίδης μετά από ασίστ του Τζόλη δεν αστόχησε και διπλασίασε τα τέρματα της Ελλάδας και αμέσως οι Σουηδοί μείωσαν με τον Κουέισον. Στα τελευταία λεπτά οι Σουηδοί πέρασαν αλλά δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν και η Ελλάδα πήρε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Παυλίδης, Μπουχαλάκης, Κλάεσον, Χελάντερ, Θελίν