Την άποψη των πολιτών για τις περικοπές στις συντάξεις, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά και τη στάση των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ, καταγράφει νέα δημοσκόπηση.

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Prorata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 24,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 19%. Το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει 7%, η Χρυσή Αυγή 6% και το ΚΚΕ 5%. Με ποσοστό κάτω του 3% καταγράφονται το Ποτάμι (2%), η Ένωση Κεντρώων (1,5%) και οι ΑΝ.ΕΛΛ. (1%), ενώ στο 1,5% καταγράφονται η ΛΑ.Ε. και η Ελληνική Λύση.

Στη νέα δημοσκόπηση ενδιαφέρον έχουν τα ποσοστά, όσον αφορά το κατά πόσο οι πολίτες πιστεύουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ακύρωση του μέτρου για τις περικοπές στις συντάξεις.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί απαραίτητη την ακύρωση του μέτρου για τις περικοπές στις συντάξεις, εκτιμώντας την σε κλίμακα 1-5 ως απολύτως σημαντική κατά 68%. Ωστόσο, στην πλειοψηφία τους οι πολίτες δηλώνουν απαισιόδοξοι σχετικά με το κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί.

Οι πολίτες θεωρούν πως με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ η χώρα μπήκε σε… προεκλογική περίοδο.  Σε ποσοστό 74% πιστεύουν πως οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από την Θεσσαλονίκη, αποτελούν προεκλογικές υποσχέσεις!

Επίσης το 58% επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέσα στους επόμενους έξι μήνες ενώ το 38% απαντά αρνητικά.

Από όσους δηλώνουν πιθανό να ψηφίσουν ΝΔ, το 85% θέλει πρόωρες εκλογές, ενώ από όσους δηλώνουν πιθανό να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, το 66% απαντά αρνητικά στο ερώτημα για πρόωρες εκλογές.