Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, παραδέχτηκε σήμερα ότι το να βαδίζει πίσω από το φέρετρο της γιαγιάς του «του ξύπνησε αναμνήσεις», 25 χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας του, της πριγκίπισσας Νταϊάνας.

«Η χθεσινή πομπή ήταν μια δοκιμασία. Ξύπνησαν αναμνήσεις», είπε, αφού πήγε μαζί με τη σύζυγό του Κέιτ να δουν τα λουλούδια που αφήνουν για τη βασίλισσα Ελισάβετ οι πολίτες στο Σάντριγχαμ, στην ανατολική Αγγλία. «Είναι αυτού του είδους οι στιγμές που σκέφτεσαι, εντάξει, είμαι προετοιμασμένος για αυτό. Όμως δεν ήταν τόσο προετοιμασμένος. Ήταν πολύ παράξενο», εξήγησε στους Βρετανούς που πήγαν να τον χαιρετίσουν.

Την Τετάρτη ο Ουίλιαμ συμμετείχε στην πομπή που συνόδευσε το φέρετρο της βασίλισσας από το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ μέχρι το Γουεστμίνστερ, όπου θα παραμείνει μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

«Μας είπε ότι η μητέρα του θα ήταν υπερήφανη για αυτόν και είπε ότι χθες ήταν μια δύσκολη ημέρα επειδή ξύπνησαν μνήμες από την κηδεία της μητέρας του», ανέφερε η 54χρονη Τζέιν Γουέλς, που ήταν μεταξύ των πολιτών με τους οποίους συνομίλησε ο Ουίλιαμ στο Σάντριγχαμ.

Πριν από 25 χρόνια, ο τότε 15χρονος πρίγκιπας μαζί με τον αδελφό του Χάρι, 12 ετών, ακολούθησαν πεζή το φέρετρο της μητέρας τους που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το Παρίσι, τον Αύγουστο του 1997. Το 2017 είπε σε ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από το BBC ότι η συμμετοχή του σε εκείνη την πομπή «ήταν ένα από τα δυσκολότερα πράγματα» που έκανε στη ζωή του.