Η Πρέμιερ Λιγκ ανακοίνωσε τη Δευτέρα (17/01) πως υπήρξαν μόλις 33 νέα κρούσματα της Covid-19, κατά τους ελέγχους που έγιναν στους ποδοσφαιριστές και τα τεχνικά επιτελεία των ομάδων την τελευταία εβδομάδα, με τους αριθμούς να πέφτουν ακόμη περισσότερο για τρίτη σερί εβδομάδα.

Στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, είχαν εντοπιστεί 72 κρούσματα κορονοϊού την εβδομάδα από 3 έως 10 Ιανουαρίου, 94 για την εβδομάδα από 27 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου, ενώ 21 μέρες πιο πίσω (το διάστημα από 20 έως 26 Δεκεμβρίου) είχε καταγραφεί αριθμός ρεκόρ, με 103 νέα κρούσματα εντός των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου κι έπειτα έχουν αναβληθεί συνολικά 21 αγώνες του πρωταθλήματος, μετά από ξεσπάσματα της Covid-19 σε διάφορες ομάδες της Λίγκας, όμως πλέον είναι ξεκάθαρο πως η διασπορά του ιού έχει αρχίσει να υποχωρεί.

«Η Πρέμιερ Λιγκ, μπορεί να επιβεβαιώσει σήμερα πως από το διάστημα 10 έως 16 Δεκεμβρίου, έγιναν 13.625 τεστ ανίχνευσης της Covid-19 σε παίκτες και μέλη των τεχνικών επιτελείων των ομάδων. Εξ αυτών βρέθηκαν 33 νέα κρούσματα» ανέφερε η ανακοίνωση της Πρέμιερ Λιγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ