Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη βρίσκεται η καθιερωμένη πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή φοιτητών, συνδικαλιστών, εκπροσώπων κομμάτων, συνδικάτων και άλλων πολιτών κάθε ηλικίας.

Περίπου στις 6.30΄ το απόγευμα της Τετάρτης, μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων και τις καταθέσεις στεφάνων στον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, στην κεφαλή της πορείας τέθηκαν μέλη του Συλλόγου Εξορισθέντων – Φυλακισθέντων κατά την περίοδο της δικτατορίας και ακολουθούν τα μπλοκ του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, των φοιτητών.

Στην κεφαλή της πορείας υπάρχει ένα μεγάλο πανό που γράφει: «Ο αγώνας συνεχίζεται για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη», ενώ οι συμμετέχοντες κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα έφτασαν έξω από το κτίριο, στο οποίο στεγάζεται το Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε μια αμερικανική σημαία, ενώ στη συνέχεια τραγούδησαν το «πότε θα κάνει ξαστεριά».

Σε μικρή απόσταση από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών ακολουθεί το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ξεκίνησε από τη βόρεια πύλη της ΔΕΘ, ενώ στο πίσω μέρος της πορείας βρίσκονται διαδηλωτές από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η αστυνομία από νωρίς το απόγεμα διέκοψε σταδιακά την κυκλοφορία των οχημάτων στις κεντρικές οδούς Εγνατία, Αγγελάκη, Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε κομβικά σημεία για την αποτροπή πιθανών επεισοδίων.