Πολιτικός «σεισμός» από την μήνυση Βαξεβάνη στην Ζαχαράκη

Μείζον πολιτικό θέμα δημιουργείται μετά το απίστευτο αίτημα του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη να συλληφθεί η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου!

Ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» κατέθεσε χθες μήνυση και αγωγή στη Ν.Δ. και την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη, για τα όσα υποστήριξε μια μέρα νωρίτερα στη διάρκεια εκπομπής στο κανάλι Εψιλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί αναζήτησαν δύο φορές χθες στα γραφεία της Ν.Δ. την κυρία Ζαχαράκη για να τη συλλάβουν, αλλά η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου ήταν εκτός γραφείου. Κατά τις ίδιες πηγές, ειδοποιήθηκε από τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται στο γραφείο της όπως έγινε. H κ. Ζαχαράκη έμεινε μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς  οπού κατά την αποχώρησή της, δήλωσε ότι «Έχει βγει επίσημη ανακοίνωση του κόμματος» και πως «για την ταλαιπωρία που περίμεναν όλοι μέχρι τέτοια ώρα, οι τελευταίοι που ευθυνόμαστε είμαστε εμείς».

Την ίδια στιγμή η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου».

Η Πειραιώς προσθέτει: «Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς. Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα. Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Τι απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει», απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην τοποθέτηση της ΝΔ.

Ταυτόχρονα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο καλεί την ΝΔ «να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και επισημαίνει ότι «δεν θα την ακολουθήσει στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια. Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Σε ανταπάντησή της, η ΝΔ υπογραμμίζει:

«Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης. Σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σε υστερόγραφό της, η Πειραιώς προσθέτει: «Παραπέμπουμε την κ. Γεροβασίλη σε ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Σε αυτό ο ‘ιδιώτης’ Βαξεβάνης πανηγυρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου».

By |2018-09-04T14:34:44+00:00Σεπτέμβριος 4th, 2018|ΠΟΛΙΤΙΚΗ|0 Comments

Leave A Comment

4 × four =