Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγη ώρα ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ιδιαίτερα γνωστός ως μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς;

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν Έλληνας επιχειρηματίας που είχε έντονη δραστηριότητα στο χώρο των ασφαλειών, της τηλεόρασης, των αιθουσών κινηματογράφου και του λιανικού εμπορίου.

Ήταν πατέρας μίας κόρης και είχε δύο εγγόνια.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 3 Ιουνίου 1939. Σπούδασε στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού. Μετά τις σπουδές του, εργάστηκε ως ασφαλιστής στην American Life (ALICO), ενώ το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican.

Εκτός της Interamerican, ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε ιδρύσει ή εξαγοράσει πολλές ακόμα επιχειρήσεις, όπως η τράπεζα Interbank (πλέον έχει απορροφηθεί από την Eurobank), η Intertech, η Ευρωκλινική Αθηνών και η Intejet.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν επίσης ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης για μια τριετία, από το 1998 ως το 2001. Παράλληλα, κατείχε το 33% του τηλεοπτικού σταθμού Alpha TV και του ραδιοφωνικού Alpha.

Είχε πληθωρικό κοινωνικό, φιλάνθρωπο και πολιτιστικό έργο και έχει λάβει διακρίσεις και τίτλους για το έργο του. Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Χατζηκώνστα και μέλος διαφόρων πολιτιστικών σωματείων και οργανώσεων ενώ έχει ανακηρυχθεί «Άρχων Μεγάλος Πρωτέκδικος του Οικουμενικού Θρόνου» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και «Μεγάλος Ευεργέτης» από τη Μεγάλη και Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς διατηρούσε στενές σχέσεις με πολλές προσωπικότητες από το χώρο του θεάματος, όπως η Ελένη Μενεγάκη και ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος μάλιστα ήταν και κουμπάρος του. Διέμενε στην Βαρυμπόμπη της Αττικής.

Διαβάστε εδώ για την τελευταία σύντροφο του Δημήτρη Κοντομηνά.