Την παρέμβαση των δικαστικών Αρχών προκάλεσαν οι καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας περί πλαστών πιστοποιητικών νόσησης που ζητούσαν από εργαστήρια ανεμβολίαστοι.

Κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, σήμερα το μεσημέρι παρενέβη στο ζήτημα η εισαγγελία, με τον αρμόδιο εισαγγελέα να δίνει εντολή για προανακριτική εξέταση των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας. Η έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής προσπάθειες εξιχνίασης κυκλωμάτων που εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μεταξύ άλλων, ζητήθηκε από την 4η ΥΠΕ να εξαιρεθούν τα rapid test από την πλατφόρμα έκδοσης πιστοποιητικών νόσησης. Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας δηλώνουν ότι πρόκειται για κύκλωμα και ότι είναι βέβαιοι για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Θάνος Πλεύρης: Θα γίνουν παντού έλεγχοι

Στο θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας ότι θα γίνουν παντού έλεγχοι, ενώ παράλληλα αυστηροποιείται του πλαίσιο των ελέγχων.

Επίσης, εκτίμησε ότι μετά την έκταση που πήρε το φαινόμενο δεν θα έχουμε νέες περιπτώσεις, ενώ σημείωσε ότι μετά την ψήφιση της υποχρεωτικότητας πρέπει να εξαντληθεί ο έλεγχος.