Στην απόφαση, να διακοπεί η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική για αύριο Πέμπτη (10 Μαρτίου) στον Βόρειο Τομέα, καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής, καθώς και στους Δήμους Ηλιούπολής και Βύρωνα του Κεντρικού Τομέα, προχώρησε η Περιφέρεια μετά από διαβούλευση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους αντιπεριφερειάρχες, τους δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την επικείμενη κακοκαιρία.

Η απόφαση λήφθηκε για προληπτικούς λόγους σχετικούς με την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών αφού αξιολογήθηκαν τα καιρικά δεδομένα, οι χαμηλές θερμοκρασίες, η πανδημία κ.λπ.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

  • Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής.
  • Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όπου θα παραμείνουν όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας (κλειστά).
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα θα είναι κλειστά:
  • Στον Δήμο Ηλιούπολης

τα Νηπιαγωγεία: 5ο, 8ο, 9ο, 12ο, 14ο, 16ο, 18ο, 21ο, 23ο

τα Δημοτικά: 3ο, 5ο, 8ο, 12ο, 17ο, 20ο

τα Γυμνάσια: 1ο & 2ο

τα Λύκεια: 1ο & 3ο

  • Στον Δήμο Βύρωνα θα είναι κλειστά τα σχολεία στην περιοχή Καρέας: Το 4ο και το 9ο Δημοτικό καθώς και το Γυμνάσιο και Λύκειο Καρέα

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία στις ΠΕ: Πειραιώς, Νήσων, Νοτίου Τομέα και Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, εμπίπτει στις αρμοδιότητες των Δήμων οι οποίοι και θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους.

Για την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα ληφθεί απόφαση αφού εκτιμηθούν αύριο τα δεδομένα.