«Βγαίνουν ονόματα στη δημοσιότητα ότι παρακολουθούνταν είτε με το predator είτε με την ΕΥΠ. Ο μόνος καθαρός δρόμος για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, αν δεν θέλει να ταυτιστεί απόλυτα, όχι μόνο με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, αλλά και με τη συγκάλυψη που γίνεται τόσους μήνες, ήταν να πάει και να σταματήσει η ιστορία με το ”απόρρητο”. Να αλλάξει το νόμο που ο ίδιος ψήφισε», τόνισε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Είπε πώς «εδώ και τόσους μήνες, είπαμε ότι έπρεπε να γίνουν έλεγχοι στις εταιρείες» και συμπλήρωσε: «Ρωτήσατε την κυβέρνηση για ποιο λόγο ο κ. Μπίτζιος και ο κ. Λαβράνος, δεν ήρθαν στην Εξεταστική Επιτροπή; Γιατί ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη παραιτήθηκε, αναλαμβάνοντας το πολιτικό σκέλος των ευθυνών, προστατεύεται και δεν ήρθε στην Εξεταστική Επιτροπή; Γιατί κανένας τους δεν πήγε στην PEGA που ήρθε στην Ελλάδα για να δει τι γίνεται πραγματικά με το σκάνδαλος».

 

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι «χθες βράδυ ο κ. Μητσοτάκης, μας είπε ότι τελικά υπάρχει ένα κέντρο που χρησιμοποιεί το predator στην Ελλάδα» και σχολίασε:

 

«Καλώς ήλθατε κ. Μητσοτάκη. Είναι ο πρωθυπουργός ο οποίος έπρεπε να έχει εκκινήσει τις διαδικασίες εδώ και πέντε μήνες έτσι ώστε να ξέρουμε ακόμα και αν υπάρχει ένα κέντρο στην Ελλάδα, ποιοι το χρησιμοποιούν, ποιους εκβιάζουν και για ποιους λόγους το χρησιμοποιούν. Γιατί δεν είναι δυνατόν να εκβιάζεται ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα, επιχειρηματίες και ο οποιοσδήποτε μπορεί να προκύψει από αυτή τη λίστα και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να λένε ότι δεν ξέρουν, δεν άκουσαν, δεν είδαν και δεν έχουν σχέση με την υπόθεση».