«Είναι επιλογή του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης το αν θα πάμε έτσι στις εκλογές. Ο Έλληνας πολίτης θέλει να μάθει την αλήθεια, για την οποία εμείς προσπαθούμε θεσμικά από το καλοκαίρι. Ο πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο και να έρθουν πράγματι όλα στο φως». Αυτό τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι.

Ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε προχθές την ύπαρξη συστήματος παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, «ενώ το καλοκαίρι μας έλεγαν ότι δεν ήξεραν και δεν άκουσαν τίποτα. Υπάρχει ένα σκάνδαλο συγκάλυψης που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης διευθύνει», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Επίσης προσέθεσε ότι ο μόνος δρόμος για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να έρθουν όλα στο φως. «Ο πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο, αλλάζοντας το νόμο που ο ίδιος έφερε στη Βουλή για να καλύπτεται, και να δώσει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να παρακολουθείται, να μάθει», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Για άλλη μία φορά απάντησε στο ερώτημα γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πήγε να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του. Υπενθύμισε ότι «η ΑΔΑΕ απάντησε επίσημα ότι είναι παράνομο να γίνει κάτι τέτοιο. Και, μάλιστα, από πού να ενημερωθεί; Από το φάκελο που είχαν καταστρέψει;».

Ο κ. Σπυρόπουλος καλέσε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στο γιατί στην Εξεταστική Επιτροπή δεν πήγαν ο κ. Δημητριάδης και οι κ.κ. Μπίτζιος, Λαβράνος, που, όπως είπε ο κ. Σπυρόπουλος «εμπλέκονται με τις εταιρίες που φέρονται να διαχειρίζονται το συγκεκριμένο λογισμικό στην Ελλάδα; Που έκαναν δουλειές στο ελληνικό Δημόσιο και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ. Δεν ήρθε κανένας στην Εξεταστική, δεν πήγε κανένας στην PEGA».

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να μαθευτεί η αλήθεια. Η αρμόδια εισαγγελέας κ. Βλάχου υπονόησε ότι ο κ. Ανδρουλάκης και τα άλλα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να παρακολουθούνται, είναι κίνδυνοι εναντίον της πατρίδας και το αφήνουμε να αιωρείται. Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ;», προσέθεσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Απευθυνόμενος, δε, προς τον βουλευτή της ΝΔ, Θόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος μίλησε για πρωτοβουλίες της κυβέρνησης απέναντι στα παράνομα λογισμικά, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής διερωτήθηκε «γιατί δεν το κάνατε από το καλοκαίρι; Γιατί ο πρωθυπουργός δεν πήρε τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες, όταν εμφανίστηκε ο κ. Ανδρουλάκης με το Predator; Έχουν περάσει πέντε μήνες και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για να μάθουμε ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτές τις εταιρείες και ποια είναι η σύνδεσή τους με την ΕΥΠ».