Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 3-0 του Παναιτωλικού, κλειδώνοντας τη νίκη από το το πρώτο μέρος και επέστρεψαν στις επιτυχίες (φυσικά δεν ήταν αρνητικό και το 2-2 με τον Ατρόμητο) στο πρωτάθλημα έπειτα από έναν μήνα περίπου. 

Ο Μασούρας άνοιξε το σκορ στο 2’ έπειτα από κακή έξοδο του Κυριακίδη και ο Κόρμπος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 5ο λεπτό, ενώ ο Ντουρμισάι σκόραρε στο 27’.

Έτσι, οι Νεοσμυρνιώτες, που σημείωσαν την πιο εύκολή τους νίκη για φέτος, πήραν ανάσα και πλέον έχουν 11 βαθμούς. Ένα λιγότερο δηλαδή από τον σημερινό τους αντίπαλο, που έβαλε τέλος στο σερί καλώς εμφανίσεων.

Το ματς

Είναι γνωστό ότι σε αυτά τα ματς παίζει σημαντικό ρόλο για τη γηπεδούχο ομάδα η εκκίνηση που κάνει. Ειδικά αν η βαθμολογική συγκομιδή που έχει δεν είναι η καλύτερη δυνατή και υπάρχει πίεση. Έχοντας ως στόχο ένα καλό ξεκίνημα, ο Πανιώνιος έκανε ένα ιδανικό ξεκίνημα κόντρα στον Παναιτωλικό, έχοντας κάβα σκορ 2-0 από το 5ο λεπτό, πριν καν προλάβει δηλαδή να… ζεσταθεί η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα.

Πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό, οι «κυανέρυθροι» κέρδισαν κόρνερ, από το οποίο άνοιξαν το σκορ. Κι αφού ο Κυριακίδης έδιωξε πολύ άσχημα μετά την εκτέλεση του Σπιριντόνοβιτς, ο Μασούρας από κοντά έπιασε δυνατό σουτ για το 1-0. Ο ίδιος παίκτης έπιασε στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα με το πλάγιο που εκτέλεσε, ο Οικονομίδης γύρισε για τον Κόρμπο που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το γεγονός ότι αντέδρασε άσχημα ο Μαρινάκης, 2-0!

Όποιο σχέδιο και να είχε ο Ζοζέ Ανιγκό, τον έβγαλε ασπροπρόσωπο και ταυτόχρονα ακυρώθηκε στο «άψε-σβήσε» αυτό του Τραϊανού Δέλλα, που αναγκαστικά έπρεπε να αναπροσαρμόσει από πολύ νωρίς τα πλάνα του. Επιθετικά δεν λειτουργούσαν καθόλου καλά οι Αγρινιώτες, έχοντας ουσιαστικά μόνο μια υποψία φάσης με τον Μανά στο 11’, ενώ αμυντικά το πρόβλημα ίσως να ήταν ακόμη μεγαλύτερο, αφού σε κάθε αξιόλογη κατεβασιά των γηπεδούχων, ο Παναιτωλικός κινδύνευε με γκολ. Αν δεν είχε καθυστερήσει χαρακτηριστικά ο Ντουρμισάι στο 14’ , όταν βρέθηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά, έχοντας πολύ χρόνο και χώρο, θα είχε γίνει από τότε το 3-0.

Τελικά, σημειώθηκε στο 27ο λεπτό. Ο Οικονομίδης έπιασε δυνατό σουτ και μετά την απόκρουση του Κυριακίδη, ο Ντουρμισάι πήρε το… ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια κατέβασε στροφές ο Πανιώνιος και κράτησε άνετα το 3-0 μέχρι την ανάπαυλα, δίχως ουσιαστικά ανησυχήσει από το παιχνίδι του Παναιτωλικού.

Στο δεύτερο μέρος ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να μπει δυνατά στο παιχνίδι, με τη διαφορά ότι είχε να καλύψει σημαντική απόσταση εν αντιθέσει με τους Νεοσμυρνιώτες. Ωστόσο, το καλό τους διάστημα δεν απέφερε κάποιο κέρδος για την ομάδα του Αγρινίου, δεν μπήκε ποτέ (μετά το 5’) στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος και οι γηπεδούχοι έκαναν σωστή διαχείριση, φτάνοντας άνετα στη νίκη, που – δίχως αμφιβολία – δικαιούνταν.

Ποντάροντας από ένα σημείο και μετά στην κόντρα επίθεση λόγω και της ταχύτητας, αλλά και της ποιότητας του Σπιριντόνοβιτς και έχοντας δέσει καλά την άμυνά του, έδωσε μέτρα στον Παναιτωλικό. Ο Αυστριακός είχε την καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος και στο 72’, βρέθηκε απέναντι από τον Κυριακίδη, αλλά έκανε άστοχο πλασέ. Η καλύτερη στιγμή του Παναιτωλικού ήρθε πολύ αργά και ο Ντίας στα… χασομέρια δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση (αφού αιφνιδιάστηκε μετά την εκτέλεση κόρνερ και την έξοδο του Κότνικ που δεν βρήκε μπάλα) να μειώσει.

Πανιώνιος (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Μπανανά, Κούρντι, Κεϊτά, Κότσιτς, Κόρμπος (79′ Αλμπεργκ), Οικονομίδης (67′ Πίρις), Μασούρας (82′ Καμαρά), Σπιριντόνοβιτς, Ντομίνγκες, Ντουρμισάι.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Ρότσα, Μάζουρεκ (87′ Βασιλούδης), Αργκους, Λιάβας (70′ Βακράκος), Μαρινάκης, Μαλής, Λουσέρο (80′ Τσοκάνης), Ντίας, Μπαρμπόσα, Μανά.

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας.

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος.

4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης

Πηγή: sport-fm.gr