Στο κέντρο της Αθήνας διαδηλώνουν από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης εκπαιδευτικοί, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, αλλά και στην ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες.

Συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και ήδη έχουν κλείσει η Πανεπιστημίου και η Αμαλίας, ενώ στην άνοδο της Συγγρού τα οχήματα εκτρέπονται στο ύψος της Διάκου.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) κάνουν λόγο για «απαράδεκτο και αντιεκπαιδευτικό» πολυνομοσχέδιο και ζητούν την απόσυρσή του.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΟΕ βάλλει παράλληλα κατά του υπουργείου με αφορμή των ζήτημα των καμερών στις σχολικές αίθουσες για την αναμετάδοση των μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο για μαθητές που είναι εκτός σχολείου.

Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου άλλα και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών».

Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για «αιφνιδιαστική ψήφιση» της «εκπρόθεσμης τροπολογίας για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος που παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία».

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην τοποθέτηση καμερών στις σχολικές αίθουσες πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης και στη Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικοί και μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.