Την πρόθεσή του να προχωρήσουν σε λύση της συνεργασίας τους, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγώνων πλέι-οφ, ήτοι στα τέλη Ιουλίου, εξέφρασε προς τον Γιώργο Δώνη, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος με επιστολή του, που παρέλαβε στα χέρια του ο 50χρονος προπονητής το βράδυ της Πέμπτης (28/05).

Στην εν λόγω επιστολή, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε προς τον τεχνικό του «τριφυλλιού» πως θέλει να κάνουν μία συνολική κουβέντα για το πώς θα χωρίσουν τους δρόμους τους, μετά το επίσημο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου.

Στο ύφος της επιστολής, ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΠΑΕ ήταν ευγενικός και ουσιαστικά τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην ομάδα, αναφέροντας πως η συνεργασία τους «…τίθεται εν αμφιβόλλω μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα».

Δεν εισήλθε ωστόσο, σε λεπτομέρειες για τον τρόπο, με τον οποίο θα φτάσουν οι δύο πλευρές στο «διαζύγιο», δεδομένου ότι ο Δώνης δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2021. Στη δε σύμβαση που υπέγραψε με τον Παναθηναϊκό τον Ιούνιο του 2018, έχει μπει μία αμφίδρομη ρήτρα: Εάν οι «πράσινοι» απολύσουν τον Δώνη, θα πρέπει να του καταβάλλουν το 50% του εναπομείναντος συμβολαίου του, ενώ εάν ο Δώνης έφευγε με δική του πρωτοβουλία από την ομάδα, θα έπρεπε να καταβάλει αντίστοιχα ως «πέναλτι» ποσό που θα αντιστοιχούσε στο 50% του εναπομείναντος συμβολαίου.

Ο τελευταίος όρος είχε μπει τότε, για να είναι «καλυμμένος» ο Παναθηναϊκός δεδομένου ότι υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από Αραβία και Αίγυπτο για τον Έλληνα τεχνικό.

Μία άλλη παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπόψην, είναι πως η πλευρά του Δώνη υποστηρίζει πως υπάρχει μία οφειλή ύψους περίπου 300.000 Ευρώ από τη διοίκηση προς το πρόσωπό του, για την οποία έχει συμφωνήσει να «μετακυλήσει» ως ποσό και να πληρωθεί αργότερα, προκειμένου να μην υπάρξει θέμα με την αδειοδότηση.

Δεδομένου ότι το συμβόλαιό του την επόμενη σεζόν είναι περίπου 880.000 Ευρώ, για να «σπάσει» η συνεργασία του θα πρέπει να καταβληθεί στον Δώνη το ποσό των 440.000 Ευρώ (50%), ενώ μαζί με τα οφειλόμενα το σύνολο ανεβαίνει στις 740.000 Ευρώ.

Όλα αυτά πλέον θα πρέπει να επιλυθούν ανάμεσα στους δικηγόρους των δύο πλευρών. Η ουσία είναι πως εννέα μέρες πριν από την έναρξη των πλέι-οφ, ο Παναθηναϊκός και όλο το «πράσινο» περιβάλλον, ασχολούνται με όλα τα άλλα εκτός από… μπάλα.

Τέλος, ο Ματίας Γιόχανσον σε ανάρτησή του στα social media, ανέβασε μία φωτογραφία του με τον Εμάνουελ Ινσούα γράφοντας «τα τελευταία δέκα». Κι επί της ουσίας προανήγγειλε το τέλος του ιδίου και του Αργεντινού μπακ από τον Παναθηναϊκό.