Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στις αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

«Οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα είναι δύο και αφορούν στο νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε μόνος του και εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εθνικές εκλογές. Η πρώτη είναι η αλλαγή των προϋποθέσεων για την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως του προτέρου εντίμου βίου, που ανοίγει το δρόμο για να την αξιοποιήσουν ακόμη και δράστες ειδεχθών εγκλημάτων. Η δεύτερη είναι η αλλαγή του ανώτατου ορίου της ποινής που θα μπορούσε να επιβληθεί μετά την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως, το οποίο περιορίζεται πλέον από τα 20 στα 15 έτη» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των συντακτών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παγίως δεν σχολιάζει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

«Είναι αλήθεια ότι ο νέος ποινικός κώδικας και ο νέος κώδικας ποινικής δικονομίας είναι συνολικά προς την ορθή κατεύθυνση. Υπάρχουν όμως αστοχίες σε ορισμένες διατάξεις του που ήδη εξετάζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να τροποποιηθούν. Έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης επανάλαβε ότι δεν υπάρχει καμία αύξηση των μετακλητών με το νομοσχέδιο, αντίθετα υπάρχει μείωση. «Έχουμε δει την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να πείσει ότι επί των ημερών της μειώθηκαν οι μετακλητοί. Θα σας παραπέμψω σε συγκεκριμένα φύλλα της κυβερνήσεως 466 και 484 που εκδόθηκαν πριν λίγες ημέρες, όπου αναφέρονται οι μετακλητοί των οποίων λύθηκε η υπαλληλική σχέση. Για τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Βίτσα μιλάμε για 14 μετακλητούς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι επί των ημερών του ήταν μόνο 4» είπε και σημείωσε ότι στον κ. Σπίρτζη υπήρχαν 18 μετακλητοί. «Εμείς μειώνουμε τους μετακλητούς, όπως μειώνουμε και τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς και αυτό είναι μια δέσμευση της μείωσης της κομματικοποίησης στην ελληνική δημόσια διοίκηση και την απελευθέρωση των δημοσίων υπαλλήλων να κάνουν πραγματικά τη δουλειά τους» υπογράμμισε.

Για τις μισθώσεις τύπου Airbnb είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει αυξήσεις στους φόρους διότι η βούληση της κυβέρνησης είναι η μείωση της επιβάρυνσης των πολιτών και των επιχειρήσεων. «Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι ένα πλαίσιο που χρειάζεται ρύθμιση και αυτό θα γίνει μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου με σκοπό τη διαφάνεια, τη δίκαιη φορολόγηση και την μη νόθευση του ανταγωνισμού».

Για το εάν θα μιλήσει ο πρωθυπουργός στην ολομέλεια για την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη απάντησε ότι δεν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού να μιλήσει, «είναι θέμα της Βουλής, όχι της κυβέρνησης» είπε και συμπλήρωσε «η Βουλή έχει επιληφθεί του θέματος μετά τις σχετικές διαβιβάσεις που έγιναν από τη δικαιοσύνη. Η αρμόδια επιτροπή παρέπεμψε το θέμα στην ολομέλεια, η οποία θα αποφασίσει την Τετάρτη».