Πάτρα: Προβληματισμό προκαλεί η στάση ενός άνδρα που νόσησε από κορονοϊό, πριν από λίγες ημέρες, και ο οποίος επιμένει να αμφισβητεί την ύπαρξη του ιού, παρότι η κατάσταση της υγείας του απαίτησε τη νοσηλεία και τη διασωλήνωσή του, στο νοσοκομείο του Ρίο, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr, της εισαγωγής του ασθενούς στη ΜΕΘ προηγήθηκε η «επικίνδυνη χειροτέρευση» της υγείας του, ωστόσο ο ίδιος σώθηκε χάρη στην αγωγή και τη φροντίδα των γιατρών του νοσοκομείου.

Το τοπικό Μέσο μίλησε με τον πνευμονολόγο και υπεύθυνο της Α’ κλινικής Covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου, Αργύρη Τζουβελέκη, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό.

Tο πρώτο πράγμα που έκανε o εν λόγω ασθενής, μόλις αποσωληνώθηκε, ήταν να αναζητήσει αποδείξεις μοριακού ελέγχου από τους θεράποντες ιατρούς, μέσω χειρόγραφου σημειώματος, ανέφερε, προσθέτοντας πως, μεταξύ άλλων, ο άνδρας επικαλέστηκε δικηγόρο γνωστό για την εκπροσώπηση ατόμων που αρνούνται την Covid-19, ανέφερε.

Ο ασθενής φέρεται να ζήτησε τη διενέργεια μοριακού τεστ από ανεξάρτητο εργαστήριο εκτός του νοσοκομείου που, πάντως, τον αντιμετώπισε άρτια, όπως είπε ο κ. Τζουβελέκης, σώζοντας τη ζωή του.