Ο Πάπας έδειξε την ισχυρή υποστήριξή του στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, συμπαραστεκόμενος στο συμβουλευτικό συμβούλιο του Βατικανού για τον κορονοϊό και αποκαλώντας τον εμβολιασμό «ηθική υποχρέωση», προτρέποντας τους ανθρώπους να δείχνουν «σεβασμό για την υγεία» των άλλων.

Μιλώντας τη Δευτέρα, ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε την ετήσια ομιλία του σε εκπροσώπους από 183 χώρες που είναι διαπιστευμένοι στην Αγία Έδρα για να αντιμετωπίσει όσα θεωρεί σημαντικά διεθνή ζητήματα και να περιγράψει τη στάση του Βατικανού απέναντι σε αυτά.

Ο 85χρονος επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν πιο ήπια γλώσσα, περιγράφοντας τη λήψη του εμβολίου ως «πράξη αγάπης» και επιμένοντας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Ωστόσο, αυτή τη φορά χρησιμοποίησε την εκδήλωση για να λάβει μια πιο σταθερή γραμμή, ταυτιζόμενος πλήρως με τη θέση που κατέχει το συμβουλευτικό σώμα του Βατικανού για τον κορονοϊό.

Συζητώντας για το εμβόλιο, ο Πάπας υποστήριξε ότι όλοι έχουν καθήκον να φροντίζουν για την ευημερία τους και την ασφάλεια των ατόμων γύρω τους, δηλώνοντας ότι «αυτό μεταφράζεται σε σεβασμό για την υγεία των γύρω μας. Η φροντίδα της υγείας είναι ηθική υποχρέωση».

«Τα εμβόλια δεν είναι ένα μαγικό μέσο θεραπείας, αλλά σίγουρα αντιπροσωπεύουν, εκτός από άλλες θεραπείες που πρέπει να αναπτυχθούν, την πιο λογική λύση για την πρόληψη της νόσου», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Στην έκκλησή του προς τα άτομα να εμβολιαστούν, ο Πάπας καταδίκασε τους αντιεμβολιαστές που διαδίδουν «αβάσιμες πληροφορίες ή ανεπαρκώς τεκμηριωμένα γεγονότα», εκφράζοντας την ανησυχία ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να «επηρεαστούν» από παραπλανητικούς ισχυρισμούς.

Αναγνωρίζοντας ότι έχουν εμφανιστεί «ιδεολογικές διαφορές» στον σημερινό κόσμο, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε ανησυχίες ότι η παραπληροφόρηση κινδυνεύει να κόψει «τον δεσμό της ανθρώπινης λογικής με την αντικειμενική αλήθεια των πραγμάτων».

ΠΗΓΗ: RT