Ο Γιώργος Φλωρίδης πήρε θέση για το άσυλο και την στάση που πρέπει να κρατήσει το ΚΙΝΑΛ τονίζοντας ότι θα πρέπει να βγάλει μία ανακοίνωση τριών γραμμών που θα τονίζουν ότι είναι υπέρ της κατάργησης του ασύλου, κάτι που είχε γίνει επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου.

Αναλυτικά έγραψε στο facebook:

Έχει έρθει στο mail μου το 300ό μήνυμα από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για το θέμα του Πανεπιστημιακού ασύλου και συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τι λένε, γιατί όλα παραπέμπουν σε κάποιες δηλώσεις της ηγεσίας, από τις οποίες δεν βγάζω άκρη.

Παιδιά, για να μην κουράζεστε υπάρχει μόνο μια σαφής διατύπωση που μπορείτε να κάνετε, αν σέβεστε στοιχειωδώς τον εαυτό σας και την ιστορία σας, και η οποία είναι η εξής:

«Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είναι υπέρ της επαναφοράς της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου, της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ/Γ. Παπανδρέου, με την οποία είχε καταργηθεί με τρόπο απόλυτο και ξεκάθαρο το λεγόμενο Πανεπιστημιακό άσυλο».

Άλλωστε όταν ψηφίστηκε ο νόμος Διαμαντοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας ήταν η κ. Φώφη Γεννηματά. Αυτά και σταματείστε επιτέλους τις δηλώσεις επί δηλώσεων και, κυρίως, σταματείστε να κοροϊδεύετε εαυτούς και αλλήλους».