Την οδύνη και τα συλλυπητήρια του έχει εκφράσει ο πολιτικός κόσμος της χώρας για τον άδικο χαμό του επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας Νικόλαου Βασιλείου που σκοτώθηκε σήμερα το πρωί μετά από πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου.

Τσίπρας: Η πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει

«Ο άδικος χαμός του άξιου και πολύπειρου επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Νικόλαου Βασιλείου, την ώρα του καθήκοντος, μας γεμίζει βαθιά θλίψη. Η πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πιλότου μας» έγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτηση του στο twitter για τον θάνατο του κυβερνήτη του στρατιωτικού αεροσκάφους.

Καμμένος: Πολύ δύσκολη μέρα για την Πολεμική Αεροπορία

Πολύ δύσκολη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια άσκησης, όπου σκοτώθηκε ο ένας εκ των δύο πιλότων.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία.

Μητσοτάκης: Τόσο άδικη απώλεια – Μας θυμίζει τις συνθήκες στις οποίες τα στελέχη των ΕΔ υπερασπίζονται την πατρίδα

Tη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του και την οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως «η τόσο άδικη απώλειά του υπογραμμίζει τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εκπαιδεύονται καθημερινά προκειμένου να υπερασπίζονται την ασφάλεια της Πατρίδας μας».

Λοβέρδος: Τιμούμε τον επισμηναγό Νικόλαο Βασιλείου

Εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής σε συλλυπητήρια δήλωσε προέβη ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Τιμούμε τον Επισμηναγό Νικόλαο Βασιλείου που έπεσε ευόρκως κατά την εκτέλεση του καθήκοντος & απευθύνουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος & την οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας»

ΚΚΕ: Να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του κυβερνήτη του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε σήμερα στη Σπάρτη. Εκφράζει επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος και ζητά να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα.

Ποτάμι: Θρηνούμε την απώλεια του επισμηναγού

Το Ποτάμι εκφράζει τη λύπη του για το σημερινό συμβάν της πτώσης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 της 120 ΠΕΑ που έχει έδρα την Καλαμάτα και για την αναγκαστική εγκατάλειψή του από τους δύο χειριστές.

Θρηνούμε την απώλεια του χειριστή Επισμηναγού Νικολάου Βασιλείου και εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον έτερο χειριστή που ευτυχώς διασώθηκε.

Ο Τομέας Άμυνας επιθυμεί να ενημερωθεί για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους και για τη λειτουργικότητα του συστήματος των καθισμάτων λόγω της παλαιότητάς του.