Διευκρινίσεις για το υπό συζήτηση θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε: «Δεν είπα τίποτα τέτοιο (σ.σ. για αύξηση της στρατιωτικής θητείας) στην τοποθέτησή μου κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Επομένως, προγραμματικά για το Yπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν υφίσταται ζήτημα αύξησης της στρατιωτικής θητείας».

Και πρόσθεσε: «Γίνεται μια εσωτερική συζήτηση µεταξύ της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας. Οι προτάσεις και οι εισηγήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας κάποια στιγµή θα τεθούν στο τραπέζι. Το ζήτηµα της θητείας έχει να κάνει ευθέως και απολύτως µε αυτό της στελέχωσης των Ενόπλων ∆υνάµεων σε έµψυχο δυναµικό. Προφανώς υπάρχουν ανάγκες, όµως, αν δεν έχω µπροστά µου τις εισηγήσεις και τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας, δεν µπορώ να συζητήσω δηµόσια για το θέµα της αύξησης ή της µείωσης ή της οποιασδήποτε µεταβολής στη στρατιωτική θητεία».

Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες ότι έχει δεχθεί εισηγήσεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας.