Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλά για τη σκέψη που του γεννήθηκε να… σπάσει τη μύτη του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση NOVARTIS.

Σκέψη την οποία ξεπέρασε, αλλά αποφάσισε συνειδητά να μην τη λογοκρίνει στο βιβλίο του με τίτλο «Απόπειρα Δολοφονίας», στο οποίο – όπως λέει – καταγράφει αποκλειστικά βιώματα και σκέψεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήρθε χθες πρόσωπο με πρόσωπο με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα μέσα στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο άνδρες είχαν έναν… χιουμοριστικό διάλογο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν έχει κρύψει ότι για την επίμαχη σκέψη του είχε μοιραστεί και με τον μικρότερό του γιο, με τον οποίο συζήτησε επί 1,5 ώρα για την υπόθεση NOVARTIS.

Ανδρέας Λοβέρδος: Όλα είναι βιωματικά

Για την υπόθεση μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο πρωταγωνιστής της, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Λοβέρδος.

«Τα γράφω με ένα χαρακτηριστικό τρόπο. Όλα είναι βιωματικά μιας τραγικής τριετίας. Άκουγα διάφορες φωνές στα ΜΜΕ. Αποφάσισα μετά από ένα σημείο να μη τις παρακολουθώ, για να μπορώ όταν εξωτερικεύσω τις σκέψεις μου να μην έχω δώσει τη δυνατότητα και το δικαίωμα σε κανέναν να ξέρει τι σκέφτομαι. Από το βιβλίο έχει απομονωθεί αυτό. Ο διάλογος με τον πρώην πρωθυπουργό δεν έγινε ακριβώς έτσι. Ήταν και γενικότερος, δεν ήταν σε κακό πλαίσιο, και αυτό το υπογραμμίζω. Στη Βουλή συζητάμε πολλές φορές, μας χωρίζει μισό μέτρο και πολλές φορές έχουμε μιλήσει με τον κ. Τσίπρα», είπε ο κ. Λοβέρδος.

«Ένας πολιτικός οφείλει ανεξάρτητα με αυτά που σκέφτεται να λειτουργεί στο πλαίσιο του κανονισμού της Βουλής. Υπάρχουν πολιτικοί που σκέφτονται διάφορα και δεν τα λένε, δεν ανήκω σε αυτούς. Ένα βιβλίο βιωμάτων μιας πολύ δύσκολης τριετίας, αν το έκρινε αυτό θα ήταν υποκριτικό», συνέχισε ο ίδιος.

«Αν ενώπιον έντεκα εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών έλεγαν τα χειρότερα για εσάς, και εσείς καθόσασταν και τα ακούγατε χωρίς εσωτερικά να αντιδράτε, τότε τι να πω. Εγώ δεν είμαι υποκριτής. Αν δείτε το βιβλίο μου είναι γεμάτο από συναισθήματα, αντιδράσεις, αλλά όχι μίσος», εξήγησε ο κ. Λοβέρδος υπεραμυνόμενος των όσων έγραψε.

«Χθες στην παρουσίαση του βιβλίου, πέντε άνθρωποι, είπαμε “ποτέ ξανά”. Όλα αυτά γράφονται για να μην ξαναγίνουν. Έχω αρνηθεί να πάρω έστω και μισό ευρώ από το βιβλίο αυτό. Αλλά επειδή πρέπει αυτό το βιβλίο να πάει σε όλες τις βιβλιοθήκες της χώρας για να μην ξαναγίνουν αυτά», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

«Είμαι στη Βουλή τόσα χρόνια, όλοι ξέρουν ποιος είμαι. Με μια πορεία στο υπουργείο Εργασίας και Υγείας, γεμάτη προβλήματα, όταν βγήκα όρθιος από αυτή την ιστορία με μεταρρυθμίσεις που ισχύουν ακόμη, θεώρησα ασυγχώρητο έγκλημα να με κατηγορούν. Στο πολιτικό επιχείρημα υπάρχει αντεπιχείρημα», κατέληξε ο ίδιος.