«Είναι ξεκάθαρο ότι η κοινωνία περιμένει πια από την πολιτική και από τους πολιτικούς διαφορετικά πράγματα από αυτά τα οποία ενδεχομένως να περίμενε πριν από κάποιο χρονικό διάστημα και είναι πολύ σημαντικό το κόμμα να είναι απολύτως εναρμονισμένο με τον ρυθμό τον οποίον δίνει η ίδια η κοινωνία».

Αυτό το μήνυμα έστειλε σήμερα, στο κόμμα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνεδρίασης συνεχάρη το κόμμα για τον τρόπο με τον οποίον στάθηκε στο πλευρό της κοινωνίας αυτούς τους πολύ δύσκολους δύο μήνες όπως είπε.

Τόνισε δε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει στις εθελοντικές δράσεις που ανέπτυξε το κόμμα για την υποστήριξη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», για τις εθελοντικές αιμοδοσίες και για το γεγονός -όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης- ότι και σε τοπικό επίπεδο τα κομματικά στελέχη ήταν πάντα δίπλα σε αυτούς που είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Επισήμανε επίσης, ιδιαίτερα το γεγονός ότι «εκμεταλλευτήκαμε τον χρόνο για να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε συνολικά τις ψηφιακές μας δεξιότητες και δυνατότητες. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα συνολικό κέρδος το οποίο αποκόμισε το κράτος, η ελληνική κοινωνία και χαίρομαι που και το κόμμα ακολουθεί κατά πόδας». Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ρόλος του κόμματος θα είναι σημαντικός καθώς -όπως είπε με ιδιαίτερη έμφαση- «τώρα περνάμε σταδιακά στην επόμενη φάση της σταδιακής -τονίζω και πάλι σταδιακής- χαλάρωσης των αυστηρών μέτρων περιορισμού, ο ρόλος του κόμματος θα είναι εξαιρετικά σημαντικός».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η σταδιακή επάνοδος στη νέα καθημερινότητα θα είναι πιο δύσκολη και πιο σύνθετη από το απότομο κλείσιμο στο σπίτι, τον περιορισμό των δραστηριοτήτων, γιατί όπως είπε «τώρα απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη υπευθυνότητα και για να μην χρειαστεί να κάνουμε πάλι κάποιο πισωγύρισμα και να επιβάλλουμε και πάλι περιορισμούς στην κίνηση, θα πρέπει συνολικά να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών και κράτος, κοινωνία, αλλά εν προκειμένου και κόμμα, να συνταχθούμε σε αυτήν την κοινή προσπάθεια την οποία κάνουμε να πάρουμε πίσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται τον έλεγχο των ζωών μας και να επανέλθουμε σε μία νέα καθημερινότητα στηρίζοντας και την οικονομική δραστηριότητα η οποία από Δευτέρα θα αρχίσει με πολύ δειλά βήματα να επιχειρεί να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς».

Από την πλευρά του ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι οι προσδοκίες απο το κόμμα πλέον είναι υψηλές αλλά εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο κομματικός μηχανισμός θα αντεπεξέλθει και πρόσθεσε: «Με το πολιτικό μας ρεζερβουάρ γεμάτο με το καύσιμο της εμπιστοσύνης και της αυτοπεποίθησης θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας στην καθημερινή μας ζωή και να απαντήσουμε σε νέα πολιτικά αλλά και ηθικά διλλήματα».

Το κόμμα-όπως είπε ο κ.Στεργίου- θα κινηθεί σε τρείς βασικούς άξονες. «Θα δίνει, με τη λειτουργία του, το παράδειγμα εφαρμογής των μέτρων για ασφαλή μετάβαση. Θα αναδεικνύει τις επιμέρους κυβερνητικές αποφάσεις και θα επιστρέφει με προτάσεις ή και επισημάνσεις. Θα αναπτύξει κύκλο ψηφιακών εκδηλώσεων με θέμα τα νέα διλήμματα που θέτει η πανδημία και η αντιμετώπισή της.»

Στη συνέχεια το λόγο πήραν όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και συζητήθηκαν οι δράσεις και οι εθελοντικές πρωτοβουλίες του κόμματος και της νεολαίας κατά την περίοδο της πανδημίας μέσω της ενσωμάτωσης αναβαθμισμένων ψηφιακών υπηρεσιών στην καθημερινή λειτουργία του κόμματος και στην επικοινωνία με τα στελέχη και τα μέλη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε επίσης η αναβολή των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη των μελών των αιρετών διοικήσεων των Οργανώσεων του κόμματος που ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν εντός του Μαΐου μέχρι να το επιτρέψουν οι συνθήκες και οι υγειονομικές εξελίξεις.

Κλείνοντας τις εργασίες της συνεδρίασης ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε ότι το κόμμα πρέπει να εκπέμπει «αυτό το μήνυμα ενότητας το οποίο προσπαθούμε και εμείς σε κεντρικό επίπεδο να υπηρετήσουμε, να μένουμε μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις τις οποίες μπορεί οι αντίπαλοί μας για λόγους δικών τους προβλημάτων να επιζητούν, να επιμένουμε στο θετικό μας μήνυμα, να ενημερώνουμε την κοινωνία για τις πρωτοβουλίες μας και να μεταφέρουμε βέβαια στην ηγεσία τα μηνύματα της κοινωνίας και να διορθώνουμε τα λάθη μας οπότε αυτά επισημαίνονται».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Κωστής Χατζηδάκης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Στεργίου, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Μπρατάκος, Σπήλιος Λιβανός, Παύλος Μαρινάκης, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, Περικλής Μαντάς, Γιάννης Οικονόμου, Βασίλης Σπανάκης, Κώστας Αγοραστός, Γιώργος Καρανίκας, Γιάννης Πολιτόπουλος, Μαρία Σαρηγιαννίδου.