Την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το Σάββατο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στις 10.30 έφτασε στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΘ Helexpo, όπου ο πρόεδρος της, Αναστάσιος Τζήκας, τον ενημέρωσε για τα στοιχεία που συνθέτουν τη φετινή διοργάνωση. Παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ ύψους 120 εκατ. ευρώ, η οποία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το 2026. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης και είπε ότι αυτό θα λειτουργήσει αναπτυξιακά και για τη διεθνή έκθεση και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στην αρχή της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι τα τηλεοπτικά συνεργεία είναι περισσότερα σε σχέση με πέρυσι κι όταν οι φωτορεπόρτερ του ζήτησαν να κοιτάξει από την άλλη πλευρά για να τραβήξουν φωτογραφίες ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Κοιτάζω το ίδιο καλά και αριστερά και δεξιά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επίσης συνάντηση και με εκπροσώπους του σωματείων των εργαζομένων στη ΔΕΘ. Αμέσως μετά άρχισε περιοδεία στα περίπτερα, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Στο περίπτερο του Ελεύθερου Τύπου στην ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το επετειακό και διαδραστικό stand του Ελεύθερου Τύπου ήταν μία από τις πρώτες στάσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Εκεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον εκδότη του Ελεύθερου Τύπου, Αλέξη Σκαναβή και να ευχηθεί χρόνια πολλά και δυναμικά στον «Ε.Τ.». Παράλληλα ξεναγήθηκε στον χώρο του περιπτέρου βλέποντας και το ανανεωμένο EleftherosTypos.gr.

Την ίδια στιγμή στον χώρο βρισκόταν και ο άλλοτε διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου και νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.

Από Αριστερά ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr, Γιώργος Μιχαηλίδης, ο ανταποκριτής του Ελεύθερου Τύπου στην βόρεια Ελλάδα, Άγγελος Αγγελίδης, ο άλλοτε διευθυντής του «Ε.Τ.» και ευρωβουλευτής με την ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος και ο εκδότης του Ελεύθερου Τύπου, Αλέξης Σκαναβής

«Καρφί» Μητσοτάκη για την κυβέρνηση στο περίπτερο του ΑΠΕ

Δεν έλειψε και το «καρφί» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν επισκέφθηκε το περίπτερο του ΑΠΕ στη ΔΕΘ.

Μετά την χθεσινή εξέλιξη όπου «εμφανίστηκε» η είδηση πως υπάρχει συμφωνία για την ακύρωση, ούτε καν παράταση, όπως ήταν το αίτημα της κυβέρνησης, για το μέτρο της μείωσης των συντάξεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε: «Καλημέρα σας, πολύ ωραία τα βλέπουμε τα πράγματα με Τσίπρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έδειξε εντυπωσιασμένος από την επίδειξη των καταδρομέων ενώ, σταμάτησε σε όλα τα περίπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά όχι στου ΥΠΕΘΑ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο περίπτερο των ΗΠΑ, επισκέφτηκε το περίπτερο της Microsoft για να τιμήσει μία ομάδα ελλήνων φοιτητών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της ΠΑΕ Άρης, έλαβε ως δώρο μια φανέλα με τον αριθμό 1 και απάντησε στους ιθύνοντες της ΠΑΕ Άρης ότι «με κάνατε τερματοφύλακα». Σημειώνεται οτι τη φανέλα παρέδωσε προσωπικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θοδωρής Καρυπιδης. Ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφήθηκε με τη φανέλα της ομάδας μπροστά στο περίπτερό της.

Ένας φίλαθλος της ομάδας φώναξε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «από εδώ περνάει η αυτοδυναμία».

«Πρόεδρε είσαι το νούμερο 1»: Επίσκεψη Μητσοτάκη στο περίπτερο του Άρη στη ΔΕΘ [εικόνες]

Έπειτα ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο περίπτερο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και συνομίλησε με τους νεαρούς gamers.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, εντυπωσιάστηκε από την hi tech τεχνολογία του περιπτέρου με τις συσκευές virtual reality και έκανε ένα… ταξίδι στον φανταστικό κόσμο φορώντας την ειδική μάσκα.

Η κατασκευή έγινε στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος και συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους. «Πρέπει να συνδέσουμε την εκπαίδευση με την πραγματική οικονομία» είπε και ρώτησε με ενδιαφέρον από τι υλικό είναι κατασκευασμένο το αερόχημα, πόσο ψηλά πετάει, κλπ. Ευχήθηκε στους κατασκευαστές να μείνουν στην Ελλάδα, στον τόπο τους.

Επίσης επισκέφτηκε και το περίπτερο του Ηρακλή και εκεί του έκαναν δώρο μία φανέλα με τον αριθμό 110, όσα δηλαδή και τα χρόνια της ομάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το περίπτερο των start up και συναντήθηκε τυχαία με τον Γιώργο Πατούλη ενώ στο αμερικανικό περίπτερο συνάντησε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

ο απρόοπτο με το «ιπτάμενο» μικρόφωνο

Από την επίσκεψη δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, όταν κατά τη διάρκεια της περιήγησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ένα μικρόφωνο της ΕΡΤ «προσγειώθηκε» μπροστά του.

Το μικρόφωνο του boom έφυγε από τη θέση του και έπεσε στο κεφάλι ενός αστυνομικού.

Ένα μέτρο πιο πίσω βρισκόταν το κεφάλι του προέδρου της ΝΔ.

Σημειώνεται, ότι απόψε στις 8 το βράδυ ο Κυριάκος  Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του στο «Βελλίδειο», ενώ αύριο στη 1 το μεσημέρι, στον ίδιο χώρο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη